ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ανακοίνωση της Επιτροπής Δεσποζόμενων-Αδέσποτων για το Πάρκο Σκύλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προχώρησε στη δημιουργία του 1ου Πάρκου Σκύλων στην περιοχή της Δεξαμενής με σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων συντροφιάς και αναγνωρίζοντας την ηθική υποχρέωση κάθε Δήμου να διαθέτει χώρους ψυχαγωγίας γι’ αυτά.
• Στο Πάρκο Σκύλων δεν υπάρχει καμία πολεοδομική αυθαιρεσία σύμφωνα με ρητή δήλωση του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.
• Η περίφραξη του πάρκου έχει εγκριθεί με απόφαση του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου, που είναι το αρμόδιο όργανο.
• Το πάρκο καθαρίζεται καθημερινά για λόγους υγιεινής από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και τηρούνται αυστηρά οι ώρες κοινής ησυχίας.
• Ο συγκεκριμένος χώρος που είχε δηλωθεί στην Πολιτική Προστασία ως χώρος έκτακτης συγκέντρωσης σε περίπτωση σεισμού έχει αντικατασταθεί από άλλον χώρο παραπλεύρως, το πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
• Σήμερα, υπάρχει δυστυχώς νομοθετικό κενό για όλα τα πάρκα σκύλων ανά την ελληνική επικράτεια, το οποίο προσπαθεί να καλύψει το νέο νομοσχέδιο περί ζώων «Άργος» στο άρθρο 24 και θα πρέπει όλα τα φιλοζωικά σωματεία να προωθήσουν την γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου και την ρητή αναφορά στο άρθρο αυτό για την ένταξη των πάρκων σκύλων σε συγκεκριμένη χρήση γης.

Για την Πενταμελή Επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης
Κλαίρη Δεληγιάννη
Ροδούλα Κωνσταντινίδου
Βασιλική Χρήστου
Βάια Λύτρα
Δημήτρης Γραμματικάκης

ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου Δήμου Ν. Σμύρνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s