Η 1η συνάντηση – συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα της Νέας Σμύρνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση – συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα στο Άλσος της πόλης μας. Το κάλεσμα στάλθηκε από την Αντιδήμαρχο Κλαίρη Δεληγιάννη και την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων και Δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και η ανταπόκριση των εθελοντών φιλόζωων της Νέας Σμύρνης ήταν ομολογουμένως μεγάλη.

Η Αντιδήμαρχος παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου για τα αδέσποτα, ενημέρωσε για το Πρόγραμμα Στειρώσεων και Περίθαλψης που ήδη ξεκίνησε, έλυσε απορίες του κόσμου σχετικά με αυτό και διαβεβαίωσε τους φιλόζωους πως είναι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.

Το ίδιο επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων που συμμετέχουν στην Πενταμελή Επιτροπή. Το λόγο πήραν και αρκετοί φιλόζωοι σιτιστές – φροντιστές αδέσποτων γατιών της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά το έργο τους.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, “Μια γόνιμη συζήτηση ξεκίνησε και θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου τα τετράποδα της πόλης μας να τύχουν της φροντίδας που τους αξίζει”.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΕΛΕΣΗ

Η Πενταμελής Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς, κατά τη διάρκεια της 1ης συνάντησης – συζήτησης με τους φιλόζωους για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, βράβευσε τη Στέλλα Μπελέση για την επί σειρά ετών συμμετοχή της στο Penny Marathon, έναν μαραθώνιο που γίνεται σε πολλές πόλεις και χώρες του κόσμου για να τραβήξει την προσοχή και να συγκεντρώσει πόρους για τα αδέσποτα ζώα. Πέρσι και φέτος λόγω της πανδημίας διεξάγεται στη χώρα μας ως solo event. Στις 11 Ιουλίου 2021 στο Άλσος Νέας Σμύρνης, η Στέλλα Μπελέση και ο Αλέξανδρος Κατσιαμάκας έτρεξαν 10 χιλιόμετρα κάτω από τον ήλιο για να προβάλουν το μήνυμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα το καλοκαίρι χωρίς νερό.

Σχολιάστε