Ασφάλεια για όλους, χωρίς πολιτικοκοινωνικές διακρίσεις, υποσχέθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Ασφάλεια για όλους, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, σε κάθε γωνία της ελληνικής γης, συνέχιση όλων των μεταρρυθμίσεων Χρυσοχοΐδη και προώθηση νέων όπου χρειαστεί, στήριξη αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας είναι οι βασικοί άξονες που έθεσε ως δέσμευση ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή αλλαγής σκυτάλης στο υπουργείο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο μέγαρο της Κατεχάκη. 

 Ταυτόχρονα όμως ο νέος υπουργός έδειξε ένα ιδιαίτερα ενωτικό πρόσωπο, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες, φορείς, τοπικές κοινωνίες και το σύνολο του πολιτικού συστήματος για συνδρομή στην αδιάκοπη προσπάθεια απέναντι σε κάθε μορφής εγκληματικότητα. 

   «Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»  , υπογράμμισε ο νέος υπουργός. 

 Η τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, στην αίθουσα “Παύλος Μπακογιάννης”, όπου  ο κ. Χρυσοχοϊδης καλωσόρισε τον νέο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, με τα ακόλουθα λόγια:   

 «Αγαπητέ Τάκη, επανέρχεσαι στην υπουργική διαδρομή στο υπουργείο που καθημερινά αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα όλης της δράσης, το καθημερινά έκτακτο όλης της κοινωνίας. Είσαι άνθρωπος της δράσης και της απόφασης, έχεις λοιπόν ό,τι χρειάζεται για να διευθύνεις την Αστυνομία. Είσαι και άνθρωπος του ορθού λόγου και της ερμηνείας των κοινωνικών φαινομένων. Κι αυτό είναι πιο πολύτιμο. Η Αστυνομία δεν είναι μόνο επιχειρήσεις, δράση και επιβολή. Είναι κυρίως κατανόηση της κοινωνικής πολυπλοκότητας ώστε, με πολύ σεβασμό στον πολίτη και μεγάλη προσοχή στην χρήση δύναμης, να οδηγεί σε σχεδιασμό και επιχειρησιακές δράσεις. Είσαι λοιπόν ο κατάλληλος. Και για ένα λόγο επιπλέον. Διαθέτεις ένα αταλάντευτο δημοκρατικό παρελθόν, σε μια θέση όπου η άσκηση εξουσίας χρειάζεται μέτρο και συνείδηση». 

   Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:   

 «Διαδέχομαι σε αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση έναν άνθρωπο που υπηρέτησε διαχρονικά με αποτελεσματικότητα τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ως αρμόδιος υπουργός.  Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που εξάρθρωσε την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη»   και αυτό το εξαιρετικό έργο ,αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, θα τον συνοδεύει τιμητικά στην αξιολόγηση όλων των Ελλήνων για πάντα». 

 Σε ότι αφορά το όραμα του ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη να του αναθέσει «έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και καθοριστική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», είπε: 

 «Ο κεντρικός στόχος μας είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, η προστασία της ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δημόσιου χώρου, απέναντι σε κάθε απειλή. Γιατί χωρίς ασφάλεια, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία.   Ασφάλεια για όλους χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από προσωπικά ή συλλογικά χαρακτηριστικά, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα ή τη θρησκεία.   Ασφάλεια παντού, στην πρωτεύουσα, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις, τα χωριά της πατρίδας, σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης». 

 Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει το έργο του κ. Χρυσοχοΐδη σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας με έμφαση τις αλλαγές σε επιτελικό επίπεδο στο Αρχηγείο και στην εκπαίδευση. 

 Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των Σωμάτων Ασφάλεια ο υπουργός τόνισε: «  Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες μας είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, είναι φίλοι, αδέρφια μας, παιδιά μας   και προσφέρουν το αγαθό της ασφάλειας σε όλους μας, υλοποιώντας αυτή τη θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους. Είναι τμήμα της κοινωνίας και εργάζονται για την κοινωνία. Είναι εδώ μέρα και νύχτα για όλους τους Έλληνες. Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα: Σεβόμαστε, αγαπάμε και υποστηρίζουμε με πράξεις και θα το κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη, για να μπορούν να υλοποιήσουν το σπουδαίο κοινωνικό έργο τους. … Θα δουλέψουμε μαζί, σκληρά, δημιουργικά, με αλληλεγγύη, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, για να εμπεδώσουμε στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας. Να πετύχουμε την Προστασία του Πολίτη, την Πολιτική Προστασία. Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ, αν κάθε Έλληνας πολίτης δε νιώθει απολύτως ασφαλής στην χώρα μας. Εχθρός μας είναι κάθε μορφής έγκλημα, κάθε παράνομη πράξη ή απειλή σε βάρος της κοινωνίας». 

 Και κατέληξε: «Σε αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια θα ζητήσω τη συνδρομή των πάντων, των τοπικών κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων, των παραγωγικών δυνάμεων, των άλλων πολιτικών δυνάμεων και του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε απολύτως ενωμένοι και απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Ας αφήσουμε πίσω οριστικά κάθε τεχνητό διχασμό. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και στο θέμα της ασφάλειας οφείλουμε όλοι να υπερβαίνουμε τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με υπευθυνότητα βάζοντας πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας, αφήνοντας στην άκρη κομματικές ιδιοτέλειες…». 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s