Μετονομάζεται ο “Άτταλος” σε Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποφάσισε να μετονομάσει σε “Μίκης Θεοδωράκης” το υπό δημιουργία Πολιτιστικό Κέντρο, πρώην σινεμά “Άτταλος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης αναφέρει:

Η μουσική του εικοστού αιώνα αναμφίβολα σημαδεύτηκε από το εύρος της προσωπικότητας και του έργου του αστείρευτου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Χάρη σ’ αυτόν τραγουδήσαμε τους ποιητές όλης της γης αλλά κυρίως τους δικούς μας Γιάννη Ρίτσο και Οδυσσέα Ελύτη. Ο «Επιτάφιος» και το «Άξιον Εστί» ήταν έργα που αποτέλεσαν αφορμή για τη γέννηση ενός καινούριου μουσικού κινήματος, που τόλμησε να παντρέψει την ποίηση με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Ένα μεγάλο μέρος του έργου του αστείρευτου συνθέτη γράφτηκε στη Νέα Σμύρνη, στην πόλη που έζησε από το 1938 ως τη δικτατορία. Επί της οδού Σμύρνης 39, Πλαστήρα 39 σήμερα, έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης για 30 περίπου χρόνια κι έγραψε έργα – ορόσημα στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ξεκινά τις διαδικασίες για την ονομασία του υπό δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Άτταλος σε «Μίκης Θεοδωράκης».
Ο ίδιος συνήθιζε να λέει: το ευτύχημα για μένα ήταν ότι κατόρθωσα να έχω την απόλυτη σχέση με την Τέχνη και ειδικά με τη Μουσική». Στόχος του Δήμου μας είναι ο πολιτιστικός αυτός χώρος να δώσει στους Νεοσμυρνιούς την ευκαιρία να δημιουργήσουν ανάλογη σχέση με την Τέχνη μα κυρίως να δώσεις στις επόμενες γενιές ερεθίσματα μνήμης.

Πηγή: Nea Smyrni Radio-TV

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s