Γ. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Το έπος του 1940 μας εμπνέει, μας οδηγεί και μας παροτρύνει»

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι αρετές της εθνικής ομοψυχίας, του υψηλού φρονήματος και της αλληλεγγύης, αποτέλεσαν τα συστατικά της νίκης των προγόνων μας, απέναντι σε έναν εχθρό που φαινομενικά φάνταζε ανίκητος.

Ήταν τότε, που σύμμαχοι και εχθροί, θαυμάζοντας τις αρετές αυτές του λαού μας, κατέγραψαν στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας τις λέξεις αντίσταση και ηρωισμός ως ταυτόσημες με τη λέξη Ελληνισμός.

Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και στη δική μας έλαχε να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή πανδημική κρίση με πολύπλευρες συνέπειες. Παράλληλα, ο αγώνας για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας δικαίων, παραμένει διαρκής. Το έπος του 1940 μας εμπνέει, μας οδηγεί και μας παροτρύνει να επιστρατεύσουμε τις ίδιες αυτές αρετές των ηρωικών προγόνων μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σημερινής εποχής και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ελπίδα και προοπτική.

Χρόνια πολλά!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s