ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Κλείνει το Πάρκο Σκύλων εξαιτίας του νέου νόμου για τα κατοικίδια

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Νέας Σμύρνης έκανε γνωστή την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Σκύλων που είχε ανοίξει πριν ένα χρόνο στη συμβολή των οδών Νικομηδείας και Εθνικής Στέγης, στο Πάρκο Δεξαμενής. Αιτία είναι ο πρόσφατος νέος νόμος που (δυστυχώς) δεν επιτρέπει τη δημιουργία τέτοιων χώρων σε απόσταση μικρότερης των 50 μέτρων από κατοικίες ή σχολεία…

Η υπόθεση του Πάρκου Σκύλων είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη της Νέας Σμύρνης, λόγω της αντίδρασης μερίδας των περιοίκων οι οποίοι αντέδρασαν στη δημιουργία του, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν. Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω χώρος, το «Πάρκο Δεξαμενής» είναι ένας χώρος που λειτουργεί άτυπα εδώ και δεκαετίες ως Πάρκο Σκύλων, αφού καθημερινά πολλοί ιδιοκτήτες πάνε εκεί τα σκυλιά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ

Πριν από έναν περίπου χρόνο δημιουργήσαμε το 1ο Πάρκο Σκύλων του Δήμου Νέας Σμύρνης, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο που να καλύπτει ή να αναφέρεται στα Δημοτικά πάρκα σκύλων. Δεν υπήρξε ως εκ τούτου κάποια νομική διαδικασία που δεν τηρήσαμε. Και παρά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες σε διάφορους φορείς των κατοίκων της γύρω περιοχής, ήμασταν αποφασισμένοι να κρατήσουμε το πάρκο σκύλων ανοιχτό.
Δυστυχώς, όμως, ο τελευταίος νόμος (4830/2021 – ΦΕΚ 169/Α/18-9-2021) που ψηφίστηκε σχετικά με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, στο άρθρο 30 (παρ.2, εδ. γ’) αναφέρει πως τα πάρκα σκύλων πρέπει να απέχουν 50 μέτρα από σχολεία ή κατοικίες. Για το λόγο αυτό ελήφθη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης (78/2021). Με βάση αυτά τα δεδομένα η λειτουργία του πάρκου σήμερα σταματά.
Δεσμευόμαστε να βρούμε νέο χώρο που να καλύπτει τις προδιαγραφές του νέου νόμου για να δημιουργηθεί νέο πάρκο για τους τετράποδους φίλους μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s