Ο ΕΔΔΥΠΠΥ βράβευσε τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νέας Σμύρνης

Σημαντική διάκριση για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νέας Σμύρνης, αποτέλεσε η βράβευση που έγινε κατά τη διάρκεια του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με θέμα «COVID – 19 και Κλιματική Αλλαγή», το οποίο διεξήχθη στα Λαγκάδια Γορτυνίας με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

Το Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ Παναγιώτης Γιατζίδης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις Κοινωνικές Δομές Υγείας και Πρόληψης στην Πανδημία, καθώς και τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου συζητήθηκαν προτάσεις και στρατηγικές, που οφείλουν να ακολουθήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στο πλαίσιο της πρόληψης της Υγείας. Αναπτύχθηκαν οι στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι νέες πολιτικές των Υγιών Πόλεων, οι Δομές Υποστήριξης για την Υγιή Γήρανση, δράσεις και παρεμβάσεις για την Ψυχική Υγεία, δράσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης πληθυσμού για τον εμβολιασμό, εφαρμογές Ηλεκτρονικής Υγείας κ.α. Ιδιαίτερη ενότητα του Συνεδρίου αποτέλεσε η Πολιτική των ΚΕΠ Υγείας, οι Βέλτιστες πρακτικές και η εφαρμογή του Πιλοτικού Προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο Δήμο Ν. Σμύρνης απενεμήθησαν δύο (2) βραβεία:
α) Για το “ΚΕΠ Υγείας” του Δήμου
β) Για την “Κοινωνική Προσφορά και την Ύψιστη Ωφέλεια των Δημοτών από τις Δράσεις Προαγωγής Υγείας”

Κατά την απονομή των βραβείων ο κ. Γιατζίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η βράβευση αποτελεί τιμή για την Ν. Σμύρνη και τους κατοίκους της. Επίσης δίνουμε την διαβεβαίωση, ότι θα συνεχίσουμε την προάσπιση και την προαγωγή της Υγείας των πολιτών και στο μέλλον με κάθε δυνατό τρόπο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «Εργαζόμαστε με συνέπεια και αφοσίωση στους σκοπούς της Προαγωγής Υγείας των πολιτών και η ουσιαστική προστασία της υγείας επιτυγχάνεται μέσω του συστηματικού προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου. Στη κρίσιμη υγειονομική και περιβαλλοντική περίοδο που αντιμετωπίζουμε, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων».

Πηγή: Nea Smyrni Radio-TV

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s