Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Σμύρνης για τη μη τοποθέτηση νοσηλευτή στο 7ο Δημοτικό Σχολείο    

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να τοποθετήσει νοσηλευτή σε σχολείο στο 7ο Δημοτικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απαράδεκτη και επικίνδυνη η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να τοποθετήσει νοσηλευτή/τρια στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

Όπως ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, στη Δ τάξη φοιτά ένα παιδί με σοβαρότατο θέμα υγείας, το οποίο χρειάζεται διαρκή παρακολούθηση από ειδικό. Από την Α Δημοτικού και μέχρι σήμερα και κάθε χρόνο το παιδί φοιτούσε κανονικά, αφού υπήρχε σχολική νοσηλεύτρια με αποκλειστική χρέωση για το συγκεκριμένο παιδί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Φέτος, έχουμε φτάσει στο τέλος Νοέμβρη αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη νοσηλευτής/τρια. Η υπομονή της μητέρας και των εκπαιδευτικών έχει εξαντληθεί. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πρόκειται για επικίνδυνη αδιαφορία και αμέλεια του Υπουργείου Παιδείας. Είναι τραγικό και επικίνδυνο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία για την υγεία και τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ανταπόκριση στις εκκλήσεις της μητέρας, του Συλλόγου Γονέων, των εκπαιδευτικών του σχολείου. Είναι επίσης, πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε ευαισθησία- εάν είναι αληθές- το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΓΓ του Υπουργείου, το μόνο που βρήκε να πει είναι…να αλλάξει το παιδί σχολείο γιατί ..τελείωσε ο πίνακας των νοσηλευτών!!!

Ντροπή σας!

  • Ναι, είναι αυτό το Υπουργείο που αντί να κάνει τη δουλειά του και να στελεχώσει επιτέλους τα σχολεία,  ξοδεύει το χρόνο του για την «αξιολόγηση», για να στέλνει τρομοκρατικά «ραβασάκια» στους διευθυντές/τριες. Ας αξιολογήσει πρώτα τον εαυτό του, γιατί το ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες της έχει πέσει κάτω από το μηδέν.   
  • Ναι είναι αυτό το Υπουργείο που δεν ενδιαφέρεται για τη διασπορά του covid στα σχολεία.
  • Ναι είναι αυτό το Υπουργείο που δεν είναι «της παιδείας» είναι της αδιαφορίας και της εγκληματικής αμέλειας.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Νέα Σμύρνη. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της και η ΑΣΓΜΕ, «Περισσότερο από δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μεσούσης της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνει η εξέλιξη της πανδημίας, οι γονείς παιδιών που χρειάζονται σχολικούς νοσηλευτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς τα σχολεία στερούνται τους απαιτούμενους σχολικούς νοσηλευτές…Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές. Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν. Κάθε παιδί να έχει την υποστήριξη που απαιτείται.»

Κυρία Κεραμέως, κύριε Κόπτση:

Είστε προσωπικά υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στο συγκεκριμένο παιδί και σε όλα τα παιδιά που ΕΣΕΙΣ έχετε αφήσει χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό! Να λύσετε άμεσα το πρόβλημα!

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα προς το Υπουργείο με κάθε τρόπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s