ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: «Η αλήθεια για το 7ο Γυμνάσιο»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης με αφορμή τη δημόσια συζήτηση και τα σχόλια που έγιναν προ ημερών στα κοινωνικά δίκτυα για το 7ο Γυμνάσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την περασμένη εβδομάδα όψιμα ενδιαφερόμενοι για την κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές  εγκαταστάσεις του 7ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης προέβησαν σε «χαρακτηρισμούς» και «διαπιστώσεις» προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη καθημερινή αγωνία μαθητών, εκπαιδευτικών  και γονέων για την Δημόσια εκπαίδευση.

Η Παιδεία μας χρειάζεται την πρέπουσα πολιτική σοβαρότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση  προβλημάτων που χρήζουν λύσεις για το μέλλον των παιδιών μας.

Διαβεβαιώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συμπολίτες μας ότι κατά την αυτοψία που έγινε  την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, για πολλοστή φορά, στις εγκαταστάσεις του 7ου Γυμνασίου Νέας  Σμύρνης δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές για τις οποίες ο Δήμος Νέας  Σμύρνης δεν έχει ήδη μεριμνήσει ή δεν έχει δρομολογήσει λύσεις. Είναι επίσης σημαντικό να  τονίσουμε ότι η πρόεδρος και το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν  εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους κάνοντας χρηστή  διοίκηση και διαχείριση των οικονομικών πόρων τους.

Σε απόλυτη συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου προχωράμε βήμα-βήμα τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των εξοπλισμών του. Από κοινού δε, δηλώνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει ή να ακυρώσει το θεσμικό ρόλο της. Η απομάκρυνση της προκατασκευασμένης  αίθουσας, είναι θέμα που χρήζει έγκρισης από την Διοίκηση του σχολείου. Είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις όποιες αποφάσεις των εκπαιδευτικών μας.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι μετά την αλλαγή των ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών, τα αποτελέσματα χρήσης των απερχόμενων διοικήσεων θα δημοσιευθούν για την διασφάλιση της διαφάνειας και γνώση τους από την σχολική κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση  όλων των ενδιαφερομένων για να εξετάσουμε οποιασδήποτε μορφής αίτημα που αφορά την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και του υλικοτεχνικού  εξοπλισμού τους.

Τμήμα Παιδείας Νεότητας & Δια βίου Μάθησης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s