ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Κάλεσμα για το συλλαλητήριο του Σαββάτου 29/1 στο Σύνταγμα

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος της ΟΓΕ)  με ανακοίνωση απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11.30 πμ στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30πμ, για να διεκδικήσουμε  μέτρα προστασίας για την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας!

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχα,

Τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης, εδώ και μια εβδομάδα, χιονόπτωσης, οι εργαζόμενοι έζησαν μαρτυρικές στιγμές. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς διακόπηκαν, δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία ήταν απροσπέλαστοι, χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω ψύχους είχαν κομμένο ρεύμα και εργαζόμενοι είχαν εγκλωβιστεί σε εργασιακούς χώρους. Στο δήμο μας υπήρξαν οικογένειες χωρίς ρεύμα λόγω του χιονιά,δεκάδες δρόμοι ήταν κλειστοί, πολλοί από αυτούς κεντρικοί. Κορμοί δέντρων έπεσαν δημιουργώντας προβλήματα σε γειτονιές.Στους κοντινούς σταθμούς του μετρό εγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από την εργασία τους…

Κι όμως… στα νότια προάστια συντελείται ανάπλαση του παραλιακού μετώπου για την προσέλκυση του τουρισμού. Τι κι αν στήνεται λοιπόν, ολόκληρη ριβιέρα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη γειτονιά μας; Τα σύγχρονα και αναγκαία έργα που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν αποφέρουν τα απαιτούμενα κέρδη και άρα δεν είναι “επιλέξιμα”.

Για αυτές τις εικόνες, αιτία είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων, που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του «κόστους – οφέλους» και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές). Γι’ αυτό και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την ατομική ευθύνη και τα μηνύματα του 112.

Ενώνουμε την φωνή μας, με τους εργαζομένους της Αττικής και τον λαό της Πάτρας, που καταφθάνει με κάθε μέσο για να διαδηλώσει στην Αθήνα, ώστε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας καταστρέφει, που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε:

 • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή κρατική χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών.
 • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.
 • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά και οι πλειστηριασμοί πρώτης λαϊκής κατοικίας.
 • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ενέργεια και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά και οι πλειστηριασμοί πρώτης λαϊκής κατοικίας.
 • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ενέργεια και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.
 • Κανένας και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται εφόσον νοσεί.
 • Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους  εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, είτε βρίσκονται σε καραντίνα, είτε πρέπει να φροντίζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και στις επιχειρήσεις.
 • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στις ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία  των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
 • Μέτρα προστασίας στις υγείας και στις ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
 • Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
 • Ουσιαστικά μέτρα για τα σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και στις ανάγκες.
 • Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s