ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα Otago για τα μέλη των ΚΑΠΗ

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Σμύρνης με το Νομικό Πρόσωπο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και έπειτα από συνεννόηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής , Υγείας και Αλληλεγγύης Παναγιώτη Γιατζίδη με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Λαρίσση, προσφέρει και εφαρμόζει το Πρόγραμμα Otago στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Το πρόγραμμα Otago ήδη εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία στα μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ και το γεγονός αυτό συμβάλλει στη προοπτική εφαρμογής του και στα άλλα ΚΑΠΗ. Κατόπιν τούτου ήταν η σειρά των μελών του Β΄ ΚΑΠΗ να εκπαιδευτούν και να τύχουν της ωφέλειας του προγράμματος.  Η παρουσίαση του Προγράμματος έγινε από την υπεύθυνη Φυσικοθεραπεύτρια των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου, Ευφροσύνη Καριαμπά, Instructor, OtagoExerciseProgram (OEP), στο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ.

Το πρόγραμμα ασκήσεων Otago μειώνει τις πτώσεις αυξάνοντας τη δύναμη, την ισορροπία, βελτιώνοντας τη σωστή στάση, τη διάθεση, τη μνήμη, το πρότυπο του ύπνου και τι κοινωνικές επαφές. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ατόμου και η αίσθηση της ανεξαρτησίας του ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί υπό την μορφή ομαδικής συνεδρίας (8-10 ατόμων) τα οποία θα επιλεχθούν μετά από ειδική φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση.

Ο κ. Γιατζίδης δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Η Κοινωνική Υπηρεσία του  Δήμου  Νέας  Σμύρνης δημιουργεί στάσης ζωής σε ότι αφορά την πρόληψη και την προαγωγή της  υγείας των μελών των ΚΑΠΗ. Στεκόμαστε  πάντα δίπλα στον πολίτη με υπευθυνότητα και αέναο αίσθημα αλληλεγγύης. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας έχει αναγνωριστεί τελευταία ως ο πλέον επικίνδυνος παράγοντας στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Η υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής άσκησης που να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα προσφέρει τόσο στην βελτίωση της ατομικής υγείας όσο και σε μακροζωία».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s