«Η Νέα Σμύρνη καταδικάζει την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία»

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

H ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

H φρίκη του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη με την απρόσμενη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πύραυλοι πλήττουν όχι μόνο στρατηγικά σημεία αλλά και εκατοντάδες κατοικίες στο Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις της χώρας σκορπώντας το θάνατο σε αθώες ψυχές που δεν μπόρεσαν ακόμα ή δεν θέλουν να γίνουν πρόσφυγες εν έτει 2022.

Το διεθνές δίκαιο, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα ενός ευρωπαϊκού κράτους παραβιάζονται βάναυσα. Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται, οδηγούνται στη προσφυγιά, χάνουν το βιός τους, παλεύουν να μείνουν ζωντανοί. Ακριβώς εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή επανέρχεται στη μνήμη μας το τραυματικό αποτύπωμα του ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι αφήνοντας πίσω τους τα ιερά και όσια, τους τάφους των προγόνων τους, τους άταφους νεκρούς τους, τις περιουσίες τους, μια ζωή ολόκληρη, έστησαν μια καινούρια από το μηδέν πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο. Γι’ αυτό κι όλοι οι Νεοσμυρνιοί αισθανόμαστε την ανάγκη να καταγγείλουμε την εφαρμογή του δίκαιου του ισχυρού και να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ουκρανικό λαό.

Ο διάλογος των δύο αντιμαχόμενων πλευρών πάνω σε ορθολογική βάση είναι το μόνο μέσο που μπορεί να οδηγήσει αυτή την κρίσιμη στιγμή σε αποκλιμάκωση της έντασης και στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης. Η σύνεση, η ψυχραιμία και η ενότητα είναι τα μόνα ελπιδοφόρα «όπλα» στη φαρέτρα όλων μας, γιατί τις συνέπειες αυτής της σύρραξης θα τις ζήσουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι μας.