Πολύδωρος Συρίγος: “Φροντίζουμε τα Σχολεία μας – Βάζουμε Ασπίδα Προστασίας στην Πανδημία COVID19”

Με ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος, ενημερώνει τους δημότες σχετικά με τις δράσεις & παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία της πόλης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών μονάδων της πόλης μας», αναφέρει αρχικά στην ανάρτηση του ο κ. Συρίγος και συνεχίζει:

«Ήδη από το 2020, με την εμφάνιση της Πανδημίας COVID19, έχουμε προσαρμόσει την καθημερινή συντήρηση, απολύμανση και καθαριότητα των σχολικών χώρων στα νέα δεδομένα.

Με συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Παιδείας, έγιναν άμεσα προμήθειες των κατάλληλων μέσων τήρησης των βασικών απαιτήσεων των πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ για την δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Προχωρήσαμε λοιπόν στην προμήθεια εποπτικών εξοπλισμών όπως:

• 200 tablets για τις ανάγκες των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

• 200 Η/Υ για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Νέας Σμύρνης,

• 30 φορητών Η/Υ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης,

• Εγκατάσταση καλωδιακού Internet σε 50 σχολικές αίθουσες.

Παράλληλα προμηθευτήκαμε:

• 60 ατμοκαθαριστές για την υγειονομική απολύμανση των σχολικών αιθουσών σε καθημερινή βάση,

• Συστήματα παροχής αντισηπτικών σε χώρους κοινόχρηστους, υγιεινής και εκπαίδευσης των σχολείων μας,

• Μάσκες, γάντια και ειδικές στολές μίας χρήσης για την προστασία από την διάδοση του ιού COVID19.

Τέλος, όσον αφορά το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η Πολιτεία και με ίδιους πόρους, αυξήσαμε από το 2019 έως το 2021 κατά 19% το απασχολούμενο προσωπικό και κατά 50,2% τις ημερήσιες ώρες απασχόλησής του.

Το συμπέρασμα είναι ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ενεργοποιήθηκε με γρήγορα αντανακλαστικά και κάλυψε άμεσα τις ανάγκες των σχολείων μας, κάνοντας λελογισμένη χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων».

Πηγή: Nea Smyrni Radio-TV