Θεοδωρικάκος: «Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στον χουλιγκανισμό – Ο αθλητισμός είναι γιορτή»

Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού στέλνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Με σύνθημα «Κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας είναι γιορτή» ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το κλειστό γήπεδο του Μιλώνα στη Νέα Σμύρνη παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου και γνωστών αθλητών όπως οι: Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Γιώργος Καλαϊτζής και Ευανθία Μάλτση. Πρόκειται για την αρχή μια σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν

Ο Υπουργός στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της απώλειας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσκάλεσε ένα ισχυρό σοκ στην κοινωνία δίνοντας το έναυσμα στην Κυβέρνηση να θεσπίσει σκληρά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικά τέλος στο χουλιγκανισμό. Για αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, η Ομοσπονδία του Μπάσκετ, οι αθλητές, οι γονείς, τα παιδιά μας, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε και λέμε τέλος στο χουλιγκανισμό, τέλος στη βία. Ο αθλητισμός είναι γιορτή. Κάθε παιχνίδι είναι γιορτή, κάθε προπόνηση είναι γιορτή και αυτό θέλαμε να σηματοδοτήσουμε και σήμερα. Συμφωνήσαμε πως είναι ωραίο να υποστηρίζουμε διαφορετικές ομάδες και να απολαμβάνουμε, χωρίς μίσος, τις χαρές που μας προσφέρει ο αθλητισμός» τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Η κατασταλτική δουλειά γίνεται, αλλά το σπουδαιότερο είναι να υπάρχει και η πρόληψη γιατί είναι μια σπουδαία υπόθεση όλης της κοινωνίας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Τέλος στη βία, ο αθλητισμός είναι γιορτή».

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα κατά της οπαδικής βίας ήταν συγκλονιστική καθώς οι κερκίδες γέμισαν από γονείς και μικρούς αθλητές.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησαν στα παιδιά, τους χάρισαν μπλουζάκια με το μήνυμα της κοινής πρωτοβουλίας για τους υπενθυμίζουν το #einaigiorti και έπαιξαν μαζί τους στο παρκέ.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε αυτήν την κοινή πρωτοβουλία ΕΟΚ και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρόεδρος του Μίλωνα Μιχάλης Σακελαρόπουλος, που ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, σε δηλώσεις του ανέφερε: “Στο γήπεδο του ΜΙΛΩΝΑ , σήμερα έγινε εκδήλωση κατά της Αθλητικής βίας , υπό την αιγίδα του υπουργείου προστασίας του πολίτη και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας ( μπάσκετ) !! Αρκετός κόσμος και αθλητές από τα περισσότερα σωματεία της Νότιας Περιφέρειας παρέστησαν δείχνοντας την προσήλωση στο αθλητικό πνεύμα που είναι ξένο με τη βία”.

Από αριστερά: Κώστας Ασημακόπουλος, Τάκης Θεοδωρικάκος, Βαγγέλης Λιόλιος και Μιχάλης Σακελλαρίδης