Σακελλαρίδης: «Ο Μίλωνας έχει ταβάνι τον ουρανό»

Ο Μίλωνας (Γ’ Εθνική, 2ος όμιλος) επικράτησε εκτός έδρας του ΑΟ Δάφνης με 75-69 και πήρε και μαθηματικά την άνοδό του στη Β’ Εθνική κατηγορία. Ο πρόεδρος της νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Μιχάλης Σακελλαρίδης, μίλησε για τα συναισθήματά του και το όραμα τού συλλόγου στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά αναφέρθηκε:

Στα συναισθήματά του σχετικά με την άνοδο στη Β’ Εθνική: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά. Ο Μίλωνας είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο, που έχει «ταβάνι» τον ουρανό. Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό κοιτάμε τα καλύτερα».

Στο όραμα του συλλόγου: «Αυτή η ομάδα δε «χτίστηκε» τυχαία. Υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, ένα όραμα. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία, περάσαμε δύσκολες στιγμές, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες κι έχουμε βάλει ένα πλάνο στηριζόμενοι στις «υγιείς» οικονομικές δυνάμεις του συλλόγου και στη δυναμική που «αποπνέει» ο σύλλογος με τους ανθρώπους του. Έχουμε ξεκινήσει ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό στο μπάσκετ και σε όλα τα αθλήματα. Είμαστε τυχεροί, γιατί παρά τα «εμπόδια» και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αρχίζουμε να αποδίδουμε και να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

Στον προγραμματισμό στο τμήμα μπάσκετ: «Στόχος είναι η συνεχής άνοδος και η επαναφορά τού Μίλωνα εκεί που ανήκει. Ιστορικά ανήκει στις ανώτερες εθνικές κατηγορίες. Προσωπικά θα ήμουνα πανευτυχής να δω το Μίλωνα στην Α2 και από ‘κει και πέρα ό,τι προκύψει».

Στο τι χρειάζεται μια ομάδα για να φτάσει στην Α1: «Όλοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ. Οι ομάδες που έχουν διατηρηθεί στις μεγάλες κατηγορίες είναι ομάδες που στηρίζονται σε κάποια οικονομική βάση. Όταν αυτές οι ομάδες σταματήσουν να χρηματοδοτούνται, εξαφανίζονται. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα. Ο Μίλωνας πάντα στηριζότανε αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Ό,τι έκανε μέχρι τώρα το έκανε στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Είχε μια δυναμική, έφτασε ν’ ανεβαίνει στη Α1 και στο βόλεϊ να παραμένει εκεί, αλλά από κάποια λάθη μας, είχε οικονομικό αντίκτυπο, με αποτέλεσμα να περάσουμε οικονομικές δυσκολίες. Φτάσαμε μέχρι και την ΕΣΚΑΝΑ, και σιγά σιγά με την εξυγίανση βάλαμε το μακροπρόθεσμο πλάνο που αρχίζει ήδη να αποδίδει. Αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα ήμασταν στη Β’ Εθνική εδώ και 2 χρόνια».

Στις στιγμές που ξεχωρίζει όλα τα χρόνια που είναι στον Μίλωνα: «Ξεχνάς πάντα τις κακές στιγμές και θυμάσαι τις καλές. Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Αυτό που έζησα στο κατάμεστο γήπεδο της Δάφνης προχθές (03/04), όταν πριν τη συμπλήρωση του τελευταίου λεπτού σηκώθηκαν οι φίλαθλοι του Μίλωνα και φώναξαν «Να ‘τοι, να ‘τοι, οι πρωταθλητές!», η χαρά, η ικανοποίηση και η συγκίνηση που ένιωσα δε συγκρίνεται με τίποτα. Εκείνη τη στιγμή ξεχνάς όλες τις στεναχώριες και ευχαριστείς και ευλογείς τον Θεό που σε αξιώνει να ζήσεις αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού και το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να έχει ένα άνθρωπος».