Τα OCCHIO PAPAVASSILIOU & η Κ.Ο.Α. παρουσιάζουν τους Athens Classical Players σε μία βραδιά κλασσικής μουσικής

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου τα καταστήματα Occhio Papavassiliou και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν το σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players σε μία μοναδική βραδιά κλασσικής μουσικής.

Oι Athens Classical Players, το δυναμικό σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα παρουσιάσουν στις 20:30 το βράδυ, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, τη «Sonquisera» τους, μια ονειρική «χώρα» την οποία κατασκευάζουν με τα υλικά της μουσικής των μεγάλων συνθετών. Η Sonata του S.Prokofieff, το Quinteto του W.A.Mozart και η Serenata του P.I.Tchaikovsky, δημιουργούν το ιδανικό ουτοπικό μέρος, όπου συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και συνδιαλέγονται είτε ως unisono soli σε μία μελωδία, είτε ως 5 διαφορετικές μελωδικές γραμμές στο κουιντέτο, είτε τέλος, στη σερενάτα, ως ομάδες οργάνων που αν και ξεχωριστές, υπηρετούν όλες μαζί το άρρητο αποτύπωμα της μουσικής: την ένωση, την κοινή αναπνοή και το κοινό όραμα.

Παρουσιάζονται τα έργα :

•S.Prokofieff : Solo Violin Sonata (για πολλούς βιολονίστες unisono, A’ εκτέλεση στην Ελλάδα)

•W.A.Mozart: String Quintet in C minor

•P.I.Tchaikovsky : Serenade for strings.

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι δυνατή με την αγορά εισιτηρίου εισόδου στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 ή ηλεκτρονικά στο tickets.benaki.gr

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-3671014, Τρίτη – Πέμπτη 11:00-15:00

Χορηγός επικοινωνίας: OCCHIO PAPAVASSILIOU