Η μεγάλη συναυλία μνήμης για τη Σμύρνη στο γήπεδο του Πανιωνίου

Μια μεγάλη συναυλία μνήμης για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης πραγματοποιήθηκε χθες στο Γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και έκδηλη τη συγκίνηση του κοινού. Τη συναυλία διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο event, φέρνοντας κοντά νέους και ταλαντούχους  καλλιτέχνες με τη σπουδαιότερη ορχήστρα μικρασιάτικης μουσικής στη χώρα μας, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.

Μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής συμμετείχαν  σε μια διαφορετική ανεπανάληπτη μουσικοθεατρική παράσταση, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  σπουδαίου μουσικού, Ανδρέα Κατσιγιάννη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Αντώνη Κρόμπα:  Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Μουζουράκης, Μπάμπης Στόκας, Μελίνα Κανά, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δήμητρα Ματσούκα, Μάρθα Φριτζήλα, Λευτέρης Ελευθερίου, Στάθης Δρογώσης, Θανάσης Αλευράς, Μαρίνα Σαμάρκου, Δημήτρης Σαμόλης.

Ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε πριν την έναρξη τόνισε ότι “η  διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, σε μια πόλη που αποτελεί συνέχεια της Σμύρνης ήταν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση. Μεγαλύτερη ακόμα πρόκληση ήταν να φέρουμε κοντά μια σειρά από σπουδαίους και ταυτόχρονα νέους και ιδιαίτερα αγαπητούς στο κοινό καλλιτέχνες και να τραγουδήσουν όλοι μαζί για τη Σμύρνη, την πόλη σύμβολο για τον απανταχού Ελληνισμό”.

Όπως έγινε γνωστό από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Εκθέσεις το Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης, βιβλιοπαρουσιάσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, μουσικό και θεατρικό φεστιβάλ και αφιερώματα σε σπουδαίους Μικρασιάτες μουσικούς, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις Καραγκιόζη και πολλά άλλα.