ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 103η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Άνω Νέα Σμύρνη, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, η Πρόεδρος Ράνια Χρυσοχοΐδου και ο επίτιμος Αντιπρόεδρος Γιώργος Βαφειάδης για την Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα» και ο επικεφαλής της  Αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης.

Ακολούθησε ποιητική αφήγηση της Ιστορίας της Γενοκτονίας και της προσφυγιάς από τα παιδιά του Συλλόγου καθώς και ηρωικοί και πένθιμοι ποντιακοί χοροί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Νότιου Τομέα του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, η πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη και Αγίου Δημητρίου Χαράλαμπος Μπέλλος, οι Αντιδήμαρχοι Νέας Σμύρνης Στάθης Κούπας, Νότης Γιατζίδης, Πολύδωρος Συρίγος, Αγίου Δημητρίου Άγγελος Γαβαλάς και Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» Γιώργος Λαρίσσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Οικονόμου, Άγγελος Σουρβίνος, Κων/νος Αναγνωστόπουλος, Μαρία Αγγελίδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Γαλανίδης κ.ά.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, κατόπιν εντολής του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.