Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «1ΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» – 30 Ημέρες Αφιερωμένες στη Σμύρνη

Μια σειρά δράσεων και ειδικών αφιερωμάτων, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, μέσα από ένα ταξίδι στην πλούσια μουσική ιστορία και παράδοση του ιωνικού πολιτισμού.

Με επίκεντρο τη Σμύρνη, επιχειρείται μια αναδρομή στον θησαυρό των πρωταγωνιστών του πολιτισμού της πόλης, με 20 εκδηλώσεις, σπουδαίες παραγωγές που δημιουργήθηκαν ειδικά για το δικό μας φεστιβάλ, σε αυτό το πανελλήνια μοναδικό αφιέρωμα.

Πάνω από 100 συντελεστές, σπουδαίοι εκφραστές της Μικρασιατικής παράδοσης, συμπράττουν σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός:

Μπάμπης Τσέρτος, Αρετή Κετιμέ, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Ασπασία Στρατηγού αλλά και οι Ελένη Δήμου, ο Στέλιος Διονυσίου, η Πέμη Ζούνη, ο Κώστας Αρζόγλου, η Άννα Βαγενά κ.α.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν αφιερώματα σε γνωστούς συνθέτες της Σμύρνης που άφησαν το στίγμα τους στη σμυρναίικη, αλλά και στην ελληνική μουσική και αφιερώματα που αναδεικνύουν τις μουσικές επιρροές της Σμύρνης από Ανατολή και Δύση.

Επιχειρείται ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη, ως το Παρίσι και το Μπουένος Άιρες, μέσα από ανατολίτικες μελωδίες, γαλλικά τραγούδια, βιεννέζικα βαλς και αργεντίνικα τάνγκο που εντείνουν το πνεύμα και το σώμα, οδηγώντας στην ενότητα με θέμα τη Σμύρνη του έρωτα, μέσα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια της πόλης.

Παράλληλα παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις που έχουν ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία με θεματική σχετική με τις αλησμόνητες πατρίδες.

ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ