Δήμος Νέας Σμύρνης: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 7,6 εκατομμύρια ευρώ για μεγάλης κλίμακας αστική αναβάθμιση

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης εξασφάλισε την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Αναβάθμιση» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει μια αστική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας σε κεντρικά σημεία της πόλης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα δημιουργήσει συνθήκες απρόσκοπτης προσβασιμότητας και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ένα νέο τοπόσημο.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής αναβάθμισης
Ποσό χρηματοδότησης 7.621.775,51 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)

Aφορά στη Αστική Αναζωογόνηση του Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Νικομήδειας, Εθνικής Στέγης, Αρτάκης και Τραπεζούντος και την ποιοτική αναβάθμιση του Σχολικού Συγροτήματος Νικομηδείας που θα αναπτύξει και θα βελτιώσει το επίπεδο ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, στόχος του έργου είναι η πλήρης ανάπλαση της περιοχής με την χρήση βιοκλιματικών στοιχείων και υλικών. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου αλλά και των ΑΜΕΑ διότι η επέμβαση θα διαμορφώσει στον βέλτιστο βαθμό την περιοχή για εύκολη χρήση από άτομα με ειδικές ικανότητες. Ακόμη, με τον επανασχεδιασμό των υφιστάμενων πεζοδρομίων θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών όλων των χώρων που βρίσκονται στην περιοχή της επέμβασης.

Συγχρόνως, η στατική ενίσχυση και γενικότερη επισκευή του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα αυτού και την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα δημιουργηθεί στο Δήμο Νέας Σμύρνης, ένας πόλος έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ένα πεδίο πολλαπλών δραστηριοτήτων, που θα προσελκύσει χρήστες όλων των ηλικιών και διαφορετικών ενδιαφερόντων.

O Δήμαρχος, Σταύρος Τζουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Στις προκλήσεις της αστικοποίησης απαντάμε με έργα μεγάλης κλίμακας, διαμορφώνοντας συνθήκες βιώσιμης αστικής κινητικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, απρόσκοπτης μετακίνησης για όλους και τονώνουμε την τοπική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον για να επισκεφτεί κανείς. Συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε μια εποχή έντονης μεταβλητότητας. Τα έργα μεγάλης κλίμακας που εξασφαλίζουμε στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρακτήρα της Νέας Σμύρνης, μιας πόλης φιλικής προς την οικογένεια και φιλόξενης για τους επισκέπτες».