Η συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ε.Ε.Σ.

Tην πρώτη της συναυλία πραγματοποίησε στις 29 Ιουνίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελ. Βενιζέλου 80 – Νέα Σμύρνη) η νεοσύστατη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η χορωδία, που αποτελείται από εθελοντές Νεοσμυρνιούς, παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών μαγεύοντας το ακροατήριο που σιγοτραγούδησε μαζί της επί δύο ώρες και επιβράβευσε με ζεστό χειροκρότημα την όλη εκδήλωση. Τα κείμενα και τις διαφάνειες που πλαισίωσαν τα τραγούδια επιμελήθηκε η χορωδός/φιλόλογος Μαρία Πέττα ενώ στο πιάνο ήταν η Αλεξάνδρα Μητσοπούλου, η οποία είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος. Η άοκνη μουσικός μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε με το μεράκι και την αγάπη της να συνταιριάξει άριστα μια ομάδα είκοσι και πλέον ατόμων και να ενώσει αρμονικά τις φωνές τους στην απόδοση απαιτητικών και αρκετά τεχνικών κομματιών.

Ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός χαιρέτησε την εκδήλωση αναφερόμενος στους στόχους που επιτελεί ο Ερυθρός Σταυρός τονίζοντας πως η εθελοντική ανιδιοτελής προσφορά στο συνάνθρωπο δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην χορήγηση υλικών αγαθών για την ανακούφιση των βιοτικών αναγκών του, αλλά και σε στιγμές πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας που τόσο όλοι μας περιμένουμε ως ανάσα ψυχικής ανακούφισης μετά τη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε.

O Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θωμάς Γιαννιώτης δήλωσε σχετικά:  «Επειδή όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς» επανερχόμαστε δυνατότεροι σε όλα τα επίπεδα δράσεων, πιστοί στις ερυθροσταυρικές αρχές που πρεσβεύουμε, με μεγαλύτερη πίστη, αγάπη και μεράκι να ζήσουμε αυτό που πολύ καλά ξέρουμε και μπορούμε να υλοποιούμε με επιτυχία».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου,ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλαίρη Δεληγιάννη, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής, Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Γιατζίδης, Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Ζαβός, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου«Εθνική Στέγη» Ιωάννα Καρυοφύλη, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» Γιώργος Λαρίσσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης Οδυσσέας Νασιμπιάν, Μαριαλένα Αγγελίδου, Δημήτρης Φερεντίνος, Μαρίνα Δεκούλου, η Πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» Ντόρα Κασημέρη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού τμήματος Νέας Σμύρνης μαζί με αρκετούς εθελοντές.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Νέας Σμύρνης Νίκου Σκλιβάγκου καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατό του. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αδερφή του Γεωργία Σκλιβάγκου.