Καλλιθέα: Αντιδράσεις των Εμποροϋπαλλήλων για το «Φεστιβάλ αγορών & διασκέδασης»

Την αντίθεση τους για την παράταση ωραρίου των εργαζομένων στη διάρκεια του Φεστιβάλ αγορών και διασκέδασης που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Δήμο Καλλιθέας εξέφρασαν με εξόρμηση που πραγματοποίησαν στους εργαζόμενους των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων καθώς και στους μικρούς επαγγελματίες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ένωση Ε.Β.Ε. Καλλιθέας.

Αναλυτικότερα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας αναφέρουν σε δελτίο τύπου

Λευκές” νύχτες αυτοί… κοινή δράση εμείς!

Ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας και η Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας πραγματοποίησαν εξόρμηση στους εργαζόμενους των μεγάλων εμπορικών μαγαζιών της Καλλιθέας αλλά και στους μικρούς αυταπασχολούμενους της περιοχής, τονίζοντας ότι η παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, επιβάλλει σε δεκάδες εμπορουπαλλήλους και μικρούς επαγγελματίες να δουλέψουν όλη μέρα, στο όνομα της τόνωσης της αγοράς.

Την ίδια ώρα που κάθε λαική οικογένεια στενάζει από την ακρίβεια. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμα προκλητική κίνηση, αναρτώντας τα “ραβασάκια” με τις οφειλές της επιστρεπτέας προκαταβολής και απαιτώντας από χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες να επιστρέψουν μέρος του ποσού που τους πιστώθηκε την περίοδο των απαγορεύσεων που επιβάλλονταν στη διάρκεια της πανδημίας.

Στην εξόρμηση συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Βακαλόπουλος, ο οποίος ήδη είχε καταγγείλει τη πραγματοποίηση της “Λευκής νύχτας” στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Ιουνίου.

Η μόνη διέξοδος είναι είναι ο δρόμος του αγώνα, της κοινής δράσης, των διεκδικήσεων, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο! Παίρνουμε θέση στον αγώνα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Βγαίνουμε μπροστά για να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ανάγκες μας!

Πηγή: neakallithea.gr