Από τη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε το ταξίδι της 20ής Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 18:30, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη, η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Γιώργο Χειμωνέτο. Από εκεί σχηματίστηκε πομπή η οποία συμβολικά μετέφερε την Φλόγα στην Πλατεία Νέας Σμύρνης. Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της Λαμπαδηδρομίας, με ομιλίες και χαιρετισμούς από τους διοργανωτές και τους φορείς που συμμετέχουν.

Παρόντες στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λέσχης Harley Davidson, τα μέλη της οποίας εδώ και χρόνια συνοδεύουν τη Φλόγα και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Οι εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες τους έγιναν επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ μία εξ αυτών επέλεξε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης για να μεταβεί, μαζί με τη Φλόγα, στο Παλαιό Φάληρο όπου είχε προγραμματισθεί υποδοχή της Φλόγας αργότερα.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου έφτασε στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο, τιμώντας έτσι τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα το 2002, και εκεί την παρέλαβε η πρώτη Λαμπαδηδρόμος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει έως τις 30/9 με πολυάριθμες στάσεις σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα.

Τη Λαμπαδηδρομία διοργανώνει η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α). Συνδιοργανωτής της 20ής Επετειακής Λαμπαδηδρομίας είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.).

Κάθε χρόνο, η «Φλόγα της Αγάπης», περνώντας από τα χέρια εκατοντάδων εθελοντών, διασχίζει σχεδόν όλη τη χώρα, μεταφέροντας και διαδίδοντας το μήνυμα της κορυφαίας αλληλέγγυας πράξης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στηρίζει την Εθελοντική Αιμοδοσία η Νέα Σμύρνη

Η Νέα Σμύρνη σήμερα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Τράπεζες Αίματος της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιώντας κάθε χρόνο 3 τακτικές διήμερες εθελοντικές αιμοδοσίες καθώς και έκτακτες όποτε αυτό απαιτείται από κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες και τους Φορείς της πόλης μας, που συμμετείχαν στη διαδικασία που έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αγάπης και ανθρωπιάς προς τον συνάνθρωπο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γιώργο που μας τίμησε με τη παρουσία του καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία και γενικά όλους όσους συνέβαλαν στη επιτυχή διοργάνωση της Λαμπαδηδρομίας. Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Πρωτόππαπα Χρήστο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, καθώς και τους συνεργάτες του για την άψογη συνεργασία μας, και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε στη διάθεση τους και για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία. Δίνουμε αίμα – Δίνουμε ζωή!».

Φωτογραφιες: Ελένη Γρηγοριάδου