ΔΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ: «Πρωτοπόροι στη διαχείριση αδέσποτων γάτων»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας, 8 Αυγούστου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε την κάτωθι ενημέρωση, αναφορικά με τις δράσεις του για τις αδέσποτες γάτες της περιοχής του:

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι από τους πρωτοπόρους Δήμους στην διαχείριση των αδέσποτων γατών, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα στειρώσεων και παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών για γάτες, ήδη από το 2014.

Το πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει περισυλλογή, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση και κτηνιατρική περίθαλψη (νοσηλεία, εμβολιασμοί) των αδέσποτων γατών.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2022 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα περί τις 350 αδέσποτες γάτες, εκ των οποίων αρκετές έχουν υιοθετηθεί.

Επίσης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έχει γίνει εντοπισμός και καταγραφή των γατο-αποικιών και έχει αναπτυχθεί ένα δυναμικό δίκτυο σημείων σίτισης με την τοποθέτηση 45 οικίσκων παροχής τροφής και νερού, το οποίο παρακολουθείται και ανάλογα με τις ανάγκες διαμορφώνεται και επεκτείνεται.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος «ευχαριστεί όλους τους φιλόζωους συνδημότες που στηρίζουν και αγκαλιάζουν τις φιλοζωικές δράσεις της δημοτικής αρχής».