ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η Δημοτική παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Καλύτερες υποδομές – Επαρκής χρηματοδότηση – Καμιά περικοπή στη σχολική κοινότητα της πόλης μας»  

Κάθε νέα σχολική χρονιά αποτελεί για όλες και όλους-μαθητές, καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες- μια ιδιαίτερη αρχή, με πολλές προσδοκίες: επιστροφή στη σχολική κοινότητα, ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, κατάκτηση του πολύτιμου αγαθού της μόρφωσης. Δικαιώματα που, ως βασικοί πυλώνες μιας δίκαιης κοινωνίας, πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλες και όλους.   

Η Δημοτική μας κίνηση “Στροφή Νέας Σμύρνης” είναι εδώ, αγωνίζεται για την εκπαίδευση που δικαιούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές της πόλης μας και διεκδικεί, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από τον Δήμο Ν. Σμύρνης τα απαραίτητα για την παροχή της: Ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ποιοτικές υποδομές και συνθήκες στέγασης, κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των μαθητών-μαθητριών και των οικογενειών τους.   

Πολλοί μαθητές των νηπιαγωγείων της πόλης μας θα φοιτήσουν και φέτος σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, ακατάλληλες για τη στέγασή τους. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης οφείλει να κάνει έναν σοβαρό προγραμματισμό για το ζήτημα της σχολικής στέγης και για την έγκαιρη εξεύρεση κατάλληλων χώρων για όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης.   

Απέναντι στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια που ταλανίζουν την κοινωνία μας, ο Δήμος οφείλει να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και να πάρει τα αναγκαία μέτρα για τον φωτισμό, τη θέρμανση και την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ώστε να μην βιώσουν περαιτέρω περικοπές οι σχολικές κοινότητες, εις βάρος της ομαλής λειτουργίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας.  

Φυσικά, η ενεργή συμμετοχή  των γονιών και κηδεμόνων είναι αναγκαία για τη διασφάλιση αυτών των συνθηκών. Ελπίζουμε και προσδοκούμε και στη δική τους πολύτιμη βοήθεια και εγρήγορση.  

Σ’ αυτή τη νέα διαδρομή, η Δημοτική μας  κίνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά σε μαθητές, γονείς και  εκπαιδευτικούς, για να έχουν οι σχολικές μας κοινότητες αυτά που δικαιούνται και αξίζουν! 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!