ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Συνελήφθη 37χρονος που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ένας 35χρονος άνεργος από τα Μελίσσια και ένας 37χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Νέα Σμύρνη συνελήφθησαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς είχαν στην κατοχή τους και διακινούσαν στο ίντερνετ σκληρό πορνογραφικό υλικό από βιασμούς και κακοποιήσεις παιδιών. Επίσης εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων ηλικίας 51 και 54 ετών από τον Πειραιά. Οι 4 εμπλεκόμενοι κατείχαν 1874 αρχεία με βίντεο και φωτογραφίες από κακοποιήσεις παιδιών!

Το χρονικό

Στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και έπειτα από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.

Τι κατασχέθηκε

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (usb).

Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: protothema.gr