ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: «Αδιάκοπη η παροχή του σχολικού δεκατιανού προς τις ωφελούμενες οικογένειες»

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Νέας Σμύρνης απαντά στα δημοσιεύματα και καταγγελίες, που ήθελαν να διακόπτει το πρόγραμμα σίτισης μέσω των σχολικών κυλικείων.

Συγκεκριμένα διέρρευσε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο εκμισθωτές των Κυλικείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ότι από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα σταμάταγαν την παροχή, λόγω οφειλών από μεριάς Δήμου και μη ανανέωσης της σύμβασης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκε χθες, 09/01/2023, στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης, κατόπιν πρόσκλησης της δημοτικής αρχής, συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν αρμόδιοι αιρετοί και υπηρεσιακοί υπάλληλοι, η Ένωση γονέων και εκπρόσωποι των κυλικειαρχών των σχολείων της πόλης μας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να διευθετηθεί το θέμα που δημιουργήθηκε με την αναστολή σίτισης των παιδιών του προγράμματος λόγω της λήξης των συμβάσεων με τα κυλικεία και μη έγκαιρης κλήσης προς υπογραφή νέων συμβάσεων.
Συνομολογήθηκε, λοιπόν, ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα διακοπής της συγκεκριμένης παροχής και από καμία πλευρά. Δόθηκαν διευκρινίσεις από πλευράς του Δήμου περί της σύναψης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται από όλους ως προς τη σύναψη νέων συμφωνητικών και συζητήθηκαν ζητήματα για την καλύτερη συνεργασία αμφοτέρων των πλευρών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε κατανόηση απ’ όλα τα μέρη, τα οποία δεσμεύτηκαν να βρεθούν τρόποι για την αδιάκοπη παροχή του σχολικού δεκατιανού προς τις ωφελούμενες οικογένειες.»

Πολύδωρος Συρίγος: «Μαζι με τους επαγγελματίες του χώρου δεσμευτήκαμε την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος»

Ο Αντιδήμαρχος Πολύδωρος Συρίγος αναφέρθηκε με δική του ανάρτηση στο θέμα, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα, ενώ ζήτησε «να σταματήσει η εκμετάλλευση του κοινωνικού αυτού θεσμού για μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Η ανάρτηση του κ. Συρίγου: