Πολύδωρος Συρίγος: «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει, να μεταφερθεί, ή να συγχωνευθεί σχολείο»

Ο Αντίδημαρχος Οικονομικών του Δήμου Νέας Σμύρνης Πολύδωρος Συρίγος ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Action 24 «Action Τώρα» που παρουσιάζουν ο Νίκος Υποφάντης και η Μιλένα Ηλιοπούλου. Στην εκπομπή συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τα σχολεία της «Εστίας» (7ο Λύκειο, 8 Γυμνάσιο).

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό της υπόθεσης, τόνισε ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν έχει μισθωτική σχέση με την Εστία Νέας Σμύρνης και άρα δεν μπορεί να καταβάλει ενοίκια. Ανέφερε ότι το δικαστήριο θα αποφασίσει «ποιος θα πληρώσει, τι θα πληρώσει και σε που θα το δώσει» όπως είπε, ενώ επεσήμανε πως όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη, ο Δήμος μαζί με την Εστία θα προσφύγει στα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για να διεκδικήσει τα μισθώματα.

Σε ερώτηση για το εάν εγγυάται ο Δήμος ότι δεν θα βρουν οι μαθητές μία μέρα το σχολείο κλειστό με λουκέτο, ο κ. Συρίγος απάντησε ότι «Δεν έχει γίνει καμία αγωγή για έξωση, έχει γίνει μόνο αγωγή για τα μισθώματα. Εμείς μόλις τελεσιδικήσει το θέμα, θα κάτσουμε με την Εστία να βρούμε μία λύση για να μπορούν και οι μαθητές απρόσκοπτα να συνεχίζουν τα μαθήματα τους».

Τέλος ο κ. Συρίγος επεσήμανε ότι «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει, να μεταφερθεί, ή να συγχωνευθεί σχολείο» ενώ τόνισε ότι γι αυτό υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις.

Παρόντες στην εκπομπή ήταν σε σύνδεση με τη Νέα Σμύρνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κώστας Τσουκαλάς και η Πρόεδρος της ΕΛΜΑ Τζένη Μενίστα. Αμφότεροι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το θέμα και ζήτησαν να βρεθεί οριστική λύση.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής: