Περιοδεία υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στα Μυτηλιναίικα της Νέας Σμύρνης

Περιοδεία πραγματοποίησε την Πέμπτη 23/2 κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Νότιου Τομέα Αντώνη Δαβανέλο και τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κιουλάνη, στα Μυτιληναίικα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, τα δύο στελέχη του ΚΚΕ, «συζήτησαν μαζί με κατοίκους και μαγαζάτορες της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γιατί είναι εγκαταλειμμένοι από τις κυβερνήσεις και τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων τριάντα χρόνων. Βάση της κοινής τους στρατηγικής, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ και οι δημοτικές τους παρατάξεις, έχουν προγραμματίσει τα αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή στη Δευτέρα Παρουσία. Γι’ αυτούς, το κόστος έχει μεγαλύτερο βάρος από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η αγανάκτηση από την εξοντωτική αντιλαϊκή οικονομική πολιτική έχει φέρει σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες και τα μικρά μαγαζιά. Ειδικά για τους τελευταίους, η ταξική πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή με τις ευλογίες των άλλων παρατάξεων που μετατρέπουν το κέντρο της πόλης μας σε openmall για τις μεγάλες επιχειρήσεις, είναι άλλο ένα μεγάλο πλήγμα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ, που κατ’ επανάληψη έχει φέρει στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή όπως και μέτρα για την ανακούφιση των μικρών μαγαζιών (πχ. μείωση δημοτικών τελών κ.α.). Ο Αντώνης Δαβανέλος και ο Γιάννης Κιουλάνης κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ, όχι μόνο στις εκλογές αλλά καθημερινά, γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά κυρίως γιατί έχει την εμπειρία και τη γνώση να οργανώσει την πάλη του λαού για την ανατροπή της και έχει πρόγραμμα για τη Λαϊκή εξουσία. Οι κάτοικοι σκέφτονται να οργανώσουν το επόμενο διάστημα μαζική συνέλευση, με σκοπό τη δημιουργία επιτροπής αγώνα κατοίκων που θα συντονίζει τη δράση τους για την επίλυση των προβλημάτων τους».