Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στη Νέα Σμύρνη – Ολική καταστροφή και καταγγελίες για εμπρησμό

Στις φλόγες παραδόθηκε γνωστό κατάστημα εστίασης στη Νέα Σμύρνη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4:30 τα χαράματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου και υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό.

Πρόκειται για το «Cavaliere», το οποίο λειτουργούσε στη Νέα Σμύρνη, ήταν ένα από τα πλέον γνωστά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας και αποτέλεσε στέκι διασημοτήτων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, ένα άτομο που εντοπίστηκε στο κλιμακοστάσιο του πρώτου ορόφου παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Επίσης, άλλα τρία άτομα και ένα βρέφος που βρίσκονταν στον τρίτο όροφο, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Παίδων.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Εργαζόμενος της καθαριότητας του καταστήματος μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος και εκδηλώθηκε αμέσως η φωτιά που επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο, όπως επίσης και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

Με πληροφορίες από: kathimerini.gr, vima.gr