Ανακοινώσεις της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης» για τα σχολεία της Εστίας και το 6ο Νηπιαγωγείο

Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα σχολεία της «ΕΣΤΙΑΣ»

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου («Εστία») Νέας Σμύρνης, που αψηφώντας πολιτικές δυνάμεις οι οποίες τους ήθελαν αμέτοχους στις εξελίξεις και την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να τεθεί ως θέμα, ήρθαν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιβάλανε να συζητηθεί το φλέγον πρόβλημα της του κινδύνου έξωσης των σχολείων λόγω οικονομικών συμφερόντων!
Μετά από τις παρεμβάσεις των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση της Λαϊκή Συσπείρωσης, η οποία και απετέλεσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με αυτήν το Δημοτικό συμβούλιο δεσμεύεται ότι:
Με κάθε τρόπο θα διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη και ασφαλής συνέχιση λειτουργίας των σχολείων της «ΕΣΤΙΑΣ» στο χώρο που λειτουργούν και θα είναι αλληλέγγυο σε κάθε αγώνα των μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών και του λαού της Νέας Σμύρνης.
Παρά τη θετική απόφαση, δεν εφησυχάζουμε!
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί μαθητές, γονείς και καθηγητές, όλο το λαό και τη νεολαία της περιοχής να αξιοποιήσει την εμπειρία των κινητοποιήσεων του 2014 και του 2019 που απέτρεψε τα σχέδια συγχώνευσης των σχολείων.
Μόνο η μαζική συμμετοχή και η οργανωμένη δράση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το 6ο Νηπιαγωγείο

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής (και των προηγούμενων) για την αρνητική εξέλιξη που είχε η δικαστική διαμάχη σχετικά με τον χώρο που στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο.
Ανεπάρκειες και αστοχίες χαρακτηρίζουν τις κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάτω από την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης, των γονιών και των εκπαιδευτικών, η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη λειτουργία του νηπιαγωγείου με κάθε τρόπο και αποφασίστηκε ομόφωνα η επανυποβολή της διαδικασίας απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας του 1/3 των ιδιοκτητών επί του οικοπέδου και η δέσμευση της υλοποίησης της διαδικασίας απαλλοτρίωσης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους γονείς να οργανώσουνε την πάλη τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να ελέγξουν την υλοποίηση των αποφάσεων και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Εμείς, ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί στους αγώνες τους.