Ο Δήμος Καλλιθέας βράβευσε τον Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη για τη διάκριση του ως Έλληνα Grand Master

Ο   Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και  Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, βράβευσε τον Καλλιθεάτη Σκακιστή Σταμάτη Κούρκουλο-Αρδίτη για την πολύ μεγάλη διάκριση του ως ο 16ος  Grand Master στην ιστορία της Ελλάδας, μετά και από την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023 στη Σερβία.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος  απένειμε το βραβείο στον Αρχηγό του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, Σταμάτη Κούρκουλο-Αρδίτη, στο Δημαρχείο της πόλης ,   παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος»  Μανώλη Κωστάκη και της Προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας   Μαρίας – Άννας Στεφανίδη .

Ο Καλλιθεάτης Αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας , ξεκίνησε το σκάκι  από πολύ μικρή ηλικία και από τα 5 του χρόνια ανήκει στο ρόστερ της Καλλιθέας.

Ο Σταμάτης Κούρκουλος –Αρδίτης,  το 2019 αήττητος στέφεται  Πρωταθλητής Ελλάδας  και αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας, ενώ  η κατάκτηση  της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023 στη Σερβία, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό σκάκι όλων των εποχών. Μέχρι σήμερα ο Καλλιθεάτης Σκακιστής μετράει στο ενεργητικό του 2.553 διακρίσεις!

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς, τον Αρχηγό του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη, για τις μεγάλες διακρίσεις του, που μας δίνουν περηφάνια, χαρά και συγκίνηση. Οι επιτυχίες του συμπολίτη μας, διαφημίζουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο».