ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Η θέση και πρόταση της παράταξης του για την έξωση του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πανταζής με ανάρτηση του τοποθετήθηκε για το θέμα του 6ου Νηπιαγωγείου και την έξωση που το απειλεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πανταζή:

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα μόλις μήνα, ερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα της έξωσης του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης. Όπως είναι ευρέως πια γνωστό, για το επί της οδού Παρασκευοπούλου και Μίμαντος Νηπιαγωγείο, έχει βγει δικαστική απόφαση υπέρ ιδιώτη, ο οποίος διεκδικεί το ένα τρίτο του οικοπέδου όπου αυτό κτίστηκε, ενώ τα υπόλοιπα δύο τρίτα εμφανίζονται αγνώστου κυριότητας και διεκδικούνται από τον Δήμο Νέας Σμύρνης σήμερα, μέσα από τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου και των Δικαστηρίων.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο όπου το 1986, δίχως να του ανήκει, ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανήγειρε το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο το οποίο, με τις οποίες διαμορφώσεις και επεκτάσεις, λειτουργεί ως σήμερα. Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική Αρχή κατάφερε, με τους για σειρά ετών λανθασμένους χειρισμούς της, να φέρει το ζήτημα σε σημείο όπου εύκολη λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Τα λάθη όμως πρέπει να πληρώνονται κι εδώ τα λάθη του Δήμου, θα κληθούμε να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, οι πολίτες της Νέας Σμύρνης.

Στο σημείο αυτό θα αναφερθούμε στην απόλυτη ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ασχέτως αν σήμερα δεν συνεχίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοί της με κοινή πορεία προς τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου, έχοντας υποστεί ίσο καταμερισμό εδρών στις νέες Δημοτικές Παρατάξεις της κας Δεληγιάννη και κας Νάνου αντίστοιχα, δηλαδή των δύο από των τριών μεγάλων ψηφοδελτίων που φέρονται να διεκδικούν τον Δήμο μας!

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση λοιπόν, παρά η παραμονή του Νηπιαγωγείου στον χώρο όπου βρίσκεται και λειτουργεί, με ικανοποίηση των χρηματικών αξιώσεων του ιδιώτη, ακόμα και παρά τα δυσμενή οικονομικά του Δήμου μας, που άλλοτε ευημερούσε και τώρα πέρα από το ποσό νόμιμης με δικαστικής απόφασης απαίτησης του ιδιώτη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει να αντιμετωπίσει και την απαίτηση της Εστίας για 5.500.000 ευρώ – κι ας πέσει το ποσό με διακανονισμό όπως διατείνεται η παρούσα Αρχή στα 3.500.000, αλλά και όπως ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε αναμόρφωση Προϋπολογισμού σε οφειλή 2.800.000 ευρώ σε προμηθευτικές δαπάνες που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί…

Ως ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Όλοι Μαζί μια ΦΩΝΗ για τη Νέα Σμύρνη», θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχουν για τα προβλήματα της πόλης λύσεις έξω από το κουτί, λύσεις έπειτα από σκέψη, ριζοσπαστικές, με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για τη Νέα Σμύρνη και τους κατοίκους της. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την έλλειψη επαρκών δομών για τα παιδιά της πόλης μας, καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση με αφορμή όσα συνέβησαν με το 6ο Νηπιαγωγείο.

Σε απόσταση ούτε 400 μέτρων, βρίσκεται ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Νέας Σμύρνης από το 1953, το οποίο παραχώρησε η Λεόντειος και το οποίο έχει έκταση 2,5 στρεμμάτων. Το οικόπεδο αυτό που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ραιδεστού και Θαλή Μιλησίου, είναι χωρισμένο σε δύο τρόπους χρήσης. Όπως το κοιτά κάποιος από τη Ραιδεστού, η δεξιά πλευρά του φιλοξενεί γήπεδο 5×5, το οποίο ο Δήμος νοικιάζει σε ιδιώτη. Η αριστερή του πλευρά, είναι πάρκο εκτάσεως ενός περίπου στρέμματος κι είναι εκεί πού προτείνουμε, στο ήμισυ της έκτασης του πάρκου, να χτιστεί ένα νέο επιπρόσθετο Νηπιαγωγείο, με αλλαγή στη χρήση γης – τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου, από κοινόχρηστό χαρακτήρα σε κοινωφελούς.

Ο χώρος πράσινου που θα χαθεί θα αντισταθμιστεί με νέο σύμφωνα με πρόταση που θα καταθέσουμε αναλυτικά σε δεύτερο χρόνο.»