Πάρις Παπαβασιλείου για Λασκαρίδη: «Είμαι Στεναχωρημένος, Οργισμένος, Πικραμένος»

Δήλωση του Πάρι Παπαβασιλείου στην εφημερίδα μας για τα γεγονότα της χθεσινής εκδήλωσης κατά την ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος» και τον τραυματισμό του αντιδημάρχου Καλλιθέας κου Λάζαρου Λασκαρίδη.

«Είμαι Στεναχωρημένος, Οργισμένος, Πικραμένος. Με αυτή τη σειρά.  
Στεναχωρημένος διότι ένας άξιος συνάνθρωπός μου, με διαδρομή στον προοδευτικό χώρο, χαροπαλεύει στην εντατική, θύμα όπως φημολογείται ενός ακατάλληλου κιγκλιδώματος που υποχώρησε στην Δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, ενόσω ο δήμαρχος της έδινε το όνομα του πρόσφατα θανόντος τέως αντιδημάρχου Πολιτισμού, ο οποίος, μαζί με την αριστερά και την παράδοση που έφερε, δημιούργησε και ανέπτυξε τις ομάδες και τις υποδομές που η νυν διοίκηση απαξιώνει. Εύχομαι από καρδιάς να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του Λάζαρου, ενός αγαθού γίγαντα της αυτοδιοίκησης και της προοδευτικής παράταξης.
Οργισμένος διότι, κατ’ εντολή δημάρχου, όλα τα κονδύλια του πολιτισμού της πόλης, αντί να κατευθυνθούν στις υποδομές και τις ομάδες όπως όριζε η ιστορία και η διαδρομή της πόλης, κατευθύνθηκαν προς ανούσιες εκδηλώσεις χαμηλής ποιότητας με δωρεάν διανομή φτηνού φαγητού και φτηνού θεάματος, σε μία λαϊκίστικη βάση ανάγκης επανεκλογής της νυν διοίκησης. Όφειλαν να υπάρχουν χωριστά κονδύλια για την ενίσχυση των υποδομών και των ομάδων και πρόσθετα κονδύλια αν ήθελαν φιέστες επανεκλογής οι δήμαρχοι.
Απογοητευμένος διότι η δήθεν αντιπρόταση στην πόλη, η συμμαχία του παλιού δημάρχου -που ευθύνεται για πάνω από το ήμισυ της απαξίωσης της πόλης- με την παράταξη του πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού, παρά την αντίθετη γνώμη του θανόντος, δεν έχει να αντιπροσφέρει καμία σοβαρή προοπτική.
Και η ζωή συνεχίζεται. Ας προσευχηθούμε για τον Λάζαρο.»