
Δεκτό το αίτημα του δήμου Νέας Σμύρνης για επιχορήγηση προκειμένου να δημιουργηθεί νέος στεγασμένος αθλητικός πολυχώρος για τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. έκανε το υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσό της χρηματοδότησης αγγίζει τα 370.760 ευρώ, τα οποία και θα εκταμιευτούν από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ:
Ένα νέο κεφάλαιο για τον Πανιώνιο: Εγκρίθηκε η κατασκευή στεγασμένου αθλητικού χώρου
Ο Πανιώνιος ΓΣΣ σε ανακοίνωση του για την έγκριση της κατασκευής νέου κλειστού γηπέδου αναφέρει:
«Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης προς τις επόμενες γενιές αθλητών και φιλάθλων του Συλλόγου, ανακοινώνει την έγκριση της κατασκευής ενός νέου στεγασμένου αθλητικού χώρου στις εγκαταστάσεις του.
Η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης, αποτελεί ένα ιστορικό βήμα προς το μέλλον και την ενίσχυση των αθλητικών μας υποδομών.
Θέλουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, για την άμεση ανταπόκριση, το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη στήριξη προς έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης απευθύνουμε προς τα μέλη του επιτελείου του Υπουργείου, και ειδικότερα στον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Κώστα Τσαντίδη, για τον επαγγελματισμό και τη συνεργασία τους.
Εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες και στον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Γιώργο Κουτελάκη, για την ουσιαστική συμβολή του στην υποβολή του αιτήματος και τη συνεχή στήριξή του στις αθλητικές υποδομές και το έργο του Πανιωνίου. Αναφορά αξίζει επίσης να γίνει και στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλειο-Πέτρο Σπανάκη, για την παρουσία του και τη συμβολή του στην πρόοδο του αιτήματος.
Με το που παρουσιάστηκε η δυνατότητα υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. κινητοποιήθηκε άμεσα και αποφασιστικά. Καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό και την τεκμηρίωση της πρότασης είχε ο Λάμπρος Σακελαριάδης, μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της ομάδας τεχνικών έργων. Η Άλκηστις Μπόζοβιτς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, διασφάλισε τη σωστή ροή και παρακολούθηση των διαδικασιών, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ, Θοδωρής Ντάντος, ανέλαβε πρωτοβουλίες που εξασφάλισαν την άψογη συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και την κεντρική διοίκηση.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά έργων βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανιωνίου, που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας παραμένει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας.
Με σεβασμό στην Ιστορία και πίστη στο μέλλον, συνεχίζουμε — με σχέδιο, διεκδίκηση και ουσιαστική δουλειά. Και τα καλύτερα… είναι μπροστά μας.»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ:
«Ευχαριστώ για την κατανόηση το ΥΠ.ΕΣ.»

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης με αφορμή την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης από την πολιτική ηγεσία του ΥπουργείουΕσωτερικών για την χρηματοδότηση ενός νέου αθλητικού χώρου εντός του γηπέδου του Πανιωνίου προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στάθηκε αρωγός στην επίλυση θεμάτων της πόλης μας. Αυτή τη φορά, τόσο ο Υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος όσο και ο Υφυπουργός και Βουλευτής Νοτίου Τομέα Βασίλης Σπανάκης «άκουσαν» με προσοχή το αίτημα του Δήμου μας για χρηματοδότηση ακόμα μίας αθλητικής εγκατάστασης και το έκαναν δεκτό. Σύμφωνα με απόφασή τους που υπογράφηκε χθες χρηματοδοτούν τον Δήμο μας με 370.000€ για την κατασκευή ενός νέου κλειστού Γυμναστηρίου εντός του γηπέδου του Πανιωνίου. Τους ευχαριστώ για την κατανόηση και άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας. Η πόλη μας άμεσα θα αποκτήσει δύο (2) κλειστά προπονητήρια. Το ένα, (Μπαλόνι) με ίδιους πόρους του Δήμου και το άλλο με χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών, και τα δύο εντός του φθινοπώρου.»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ:
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο γήπεδο Πανιωνίου

Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Νέας Σμύρνης για επιχορήγηση με το ποσό των 370.760€ για την κατασκευή νέου κλειστού Προπονητηρίου εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου Πανιωνίου.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης (Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας) και με την σύμφωνη γνώμη και στήριξη του φίλου του Αθλητισμού, Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.
Ο χώρος ανάπτυξης της νέας και πολύ σημαντικής υποδομής θα γίνει εκεί που σήμερα λειτουργεί το γηπεδάκι 5Χ5 (πίσω από τα γκολπόστ προς την πλευρά του Αγ. Ανδρέα).
Η νέα εγκατάσταση θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο εντός του Ιουνίου. Οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
