ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Φυτεύτηκαν τα πρώτα δέντρα στο Άλσος

Τα πρώτα 30 από τα συνολικά 110 μεγάλα δέντρα έφτασαν στο Άλσος και ξεκίνησε η διαδικασία της φύτευσης στο πλαίσιο της ανάπλασης.

Όπως μας ενημερώνει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η αρχή έγινε με μια πανέμορφη Lagunaria patersonia ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν τις εκσκαφές για την τοποθέτηση και των υπόλοιπων δέντρων.

Οι φυτεύσεις πραγματοποιούνται με ειδικό σύστημα αγκύρωσης και τα δέντρα ενισχύονται με φυτοβελτιωτικά και μυκόριζες. Επιπλέον υπάρχει ενίσχυση του ποτίσματος, εκτός από την γεώτρηση και με υδροφόρα του Δήμου.

Όπως είναι γνωστό και έχει ανακοινωθεί προ ημερών, λόγω των εργασιών το Άλσος σε κάποια σημεία του, δεν θα είναι προσβάσιμο για τους δημότες. Για λόγους ασφάλειας των πολιτών και προστασίας των νέων φυτεύσεων ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρακαλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται στις σημάνσεις που έχουν ήδη τοποθετηθεί και παράλληλα τους ευχαριστεί για την κατανόηση και την συνεργασία.