
Και φέτος το φθινόπωρο η Νέα Σμύρνη θα βρεθεί στο επίκεντρο του Πολιτισμού. Οι «Ιωνικές Γιορτές» οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια γίνονται σημείο αναφοράς σε όλη την Αττική, ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα σημαδιακή, με την συναυλία «Μικρασία» των Παντελή Θαλασσινού και Παύλου Καρποδίνη. Ακολουθεί ένα 15νθήμερο με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 2ο Nea Smyrni Youth Festival, με νεανικά συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες της πόλης, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν οι εκδηλώσεις των παραδοσιακών συλλόγων της Νέας Σμύρνης και το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης αναφέρει:
Ποιοτικό αποτύπωμα, που συνάδει, αναδεικνύει και εξελίσσει τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης, φιλοδοξούν να αφήσουν και αυτή την χρονιά οι ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2025 του Δήμου Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για το ετήσιο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Άλσος.
Οι φετινές ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ περιλαμβάνουν τέσσερις θεατρικές παραστάσεις, πέντε συναυλίες και δύο μουσικά αφιερώματα, από σπουδαίους συνθέτες, ερμηνευτές και κορυφαίους θεατρικούς δημιουργούς.
Με εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό των φετινών ΙΩΝΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ, ο Δήμος φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην πολιτιστική, δημόσια ζωή της πόλης που την διακρίνει η ποιότητα, ο πλουραλισμός και ο κοσμοπολιτισμός των προγόνων της.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των ΙΩΝΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ θα παρουσιαστούν:
- Κυριακή 14/9: Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία με τους Παντελή Θαλασσινό και Παύλο Καρποδίνη
- Δευτέρα 15/9: Η παράσταση «170 τετραγωνικά» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη
- Τρίτη 16/9: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα
- Τετάρτη 17/9: Η παράσταση «Φιλοκτήτης» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη
- Πέμπτη 18/9: Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία των Αρμενίων του Σ. Δεκεριάν
- Παρασκευή 19/9: Η παράσταση «Φιάκας» σε σκηνοθεσία του Πάνου Σκουρολιάκου
- Σάββατο 20/9: Συναυλία με την KLAVDIA
- Κυριακή 21/9: Η παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη
- Τρίτη 23/9: Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια
- Τετάρτη 24/9: Συναυλία με τους 48 ORES
- Παρασκευή 26/9: Συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Δημήτρη Ζερβουδάκη
Σε συνέχεια των βασικών εκδηλώσεων των ΙΩΝΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ θα ακολουθήσουν το καθιερωμένο πλέον YOUTHFESTIVAL (Σάββατο27 & Κυριακή 28/9), παραδοσιακές εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων (Δευτέρα 29/9 – Κυριακή 5/10), και το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών (Δευτέρα 6/10).

- Η ηλεκτρονική πλατφόρμα και λεπτομέρειες για την αγορά εισιτηρίων θα ανακοινωθούν από Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου.
