ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Εγκαινιάστηκε ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Σινώπης

egkainia (1)

Το νέο βρεφονηπιακό σταθμό στον Δήμο Νέας Σμύρνης, επί της οδού Σινώπης, εγκαινίασαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης.

«Για την Περιφέρεια Αττικής τα εγκαίνια κάθε βρεφονηπιακού σταθμού αποτελούν μια μικρή νίκη για την Περιφέρεια και μια μεγάλη νίκη για την τοπική κοινωνία», επισήμανε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου. «Γιατί η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στηρίζει τις οικογένειες. Είναι η προϋπόθεση για την απάντηση της κοινωνίας στην κρίση. Αυτά ισχύουν και στην περίπτωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού που εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ στη Νέα Σμύρνη. Ένας σύγχρονος χώρος που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε η ίδια.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνέργειας με τον Δήμο», όπως σημείωσε η Περιφερειάρχης, με γνώμονα τη στήριξη των νέων γονέων. Ο νέος σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει 47 νήπια και 10 βρέφη.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για μας. Ένα έργο έξι ετών έφτασε στην ολοκλήρωσή του και ήρθε η ώρα να το παραδώσουμε στην πόλη μας και στους κατοίκους της. Στην τελική μορφή του, αυτήν που παραδίδουμε σήμερα, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός μπορεί να φιλοξενήσει 99 παιδιά (75 νήπια και 24 βρέφη)».

O Γιάννης Σγουρός, στη θητεία του οποίου το 2011-2014 σχεδιάστηκε το έργο δήλωσε μεταξύ άλλων: «’Ήρθα στη Νέα Σμύρνη το 1970 και νιώθω συγκινημένος και χαρούμενος που έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να βελτιωθούν οι υποδομές σε αυτή την πόλη».

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του τέως Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, των Περιφερειακών Συμβούλων Αγγελικής Λεβέντη και Μαρίας Νερούτσου, της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δήμητρας Νάνους και των μελών του Δ.Σ., της Διευθύντριας του Ν.Π.Δ.Δ. Βίκυς Στασινοπούλου, της Διευθύντριας του 4ου Παιδικού Σταθμού, που έχει ήδη μεταφερθεί στο νέο κτίριο Σίας Σπύρου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο πατήρ Ιωάννης.

 

  • Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης, η κίνηση αβρότητας του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος με ένα νεύμα του κάλεσε τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη, να κόψει και εκείνος συμβολικά την κορδέλα των εγκαινίων, καθώς την περίοδο 2011-2014 που σχεδιάστηκε το έργο ήταν Αντιδήμαρχος του.

 

 

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης δημοσίευσε το κάτωθι βίντεο από τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού σταθμού:

sinopis_video

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s