ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: «Επιλογή προοπτικής άνευ ρίσκου»

Papalexandrou
Ηλίας Παπαλεξάνδρου *

Η διαρκής προστασία του προνομιακού χαρακτήρα του τόπου όπου ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας αλλά και η λειτουργία ενός Δήμου πρότυπο, όσον αφορά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους απαιτεί συνεργασία και σύνθεση απόψεων. Είναι αναγκαίο να υποτάσσουμε διαρκώς το ‘’εγώ΄’στο ‘’εμείς’’ και να λειτουργούμε με διαφάνεια κι αξιοκρατία.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης  παρέμεινε ‘νησίδα ασφάλειας και σταθερότητας’, γιατί  ο Σταύρος Τζουλάκης προχώρησε από το 2014 σε εκλογική σύγκλιση με καθαρούς, έντιμους και προγραμματικούς όρους δημιουργώντας το ανάχωμα στις δυνάμεις του λαϊκισμού, που τώρα αμφισβητούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με κόπους και θυσίες .

Η επιλογή να λειτουργεί ο Δήμος με πλεόνασμα, ακόμα και στις «καλές» οικονομικά εποχές, επιτρέπει στα χρόνια της κρίσης να στηριχθούν πολύπλευρα οι δημότες και περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες.

Οι απαιτήσεις  δικαιολογημένα μεγάλες , όμως η μεταφορά νέου πακέτου αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση θα επιβραδύνει την προσπάθεια εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και επίλυσης των προβλημάτων.

Δημοτική Αρχή και εργαζόμενοι, αγωνίζονται για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας. Να κρατηθεί η πόλη μας καθαρή . Να ενισχυθεί ο πράσινος χαρακτήρας της. Να διαφυλαχθεί η εναπομείνασα οικιστική  φυσιογνωμία ως «κόρη οφθαλμού». Να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες . Να βελτιωθεί η κατάσταση των σχολείων σε υποδομές και εξοπλισμό. Να ολοκληρωθούν μελέτες έργων, ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχετικά προγράμματα. Να συνεχισθεί η προσπάθεια ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα τοπικά ζητήματα  πιστεύω πραγματικά ότι αυτή τη φορά, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ο Δήμος μας χρειάζεται μια πραγματικά σοβαρή, έμπειρη κι αποτελεσματική στην πράξη και όχι στα λόγια διοίκηση.  Μια διοίκηση που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες που έχει να αντιμετωπίσει.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει σε ‘’αχαρτογράφητα νερά’’ κι αν δεν θέλουμε περιπέτειες, οφείλουμε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας και να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στη δημοτική παράταξη, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ Σταύρος Τζουλάκης .

Η  επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική για τη λειτουργία των Δήμων. Η ανάγκη θα είναι στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη, ώστε να υπάρχει μια ισχυρή Διοίκηση στο τιμόνι του Δήμου, με ισχυρή λαϊκή στήριξη, που θα διαθέτει γνώσεις κι εμπειρία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες του δήμου μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, δεν πρέπει να γκρεμιστεί ό,τι με κόπο χτίστηκε  όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανανέωση των στελεχών του ψηφοδελτίου μας αλλά και η επερχόμενη της διοίκησης γεφυρώνει το χθες με το αύριο. Στις άλλες παρατάξεις δεν βλέπουμε νέες δυναμικές υποψηφιότητες αλλά μόνο τα γνωστά πρόσωπα με την πολυετή ενασχόληση στα κοινά. Οι πολίτες λοιπόν στις εκλογές καλούνται  να επιλέξουν όχι μόνο πολιτικές αλλά και άτομα άξια εμπιστοσύνης, που μπορούν αποδεδειγμένα να είναι χρήσιμα στην πόλη  και να μην ρισκάρουν με  πρόσωπα, που δεν έχουν αποδείξει ότι  μπορούν να ανταποκριθούν .

Διεκδικώ  την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και με αίσθημα ευθύνης ζητώ να πορευτούμε μαζί για να γίνει το όραμα  “ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ  ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ’’ μια πραγματικότητα για τα παιδιά μας, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει.

 

* Ο Ηλίας Παπαλεξάνδρου είναι Τραπεζικός Σύμβουλος, Διεθνολόγος και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Σμύρνη – Πόλη Πρότυπο» του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s