Η πραγματικότητα για τον πίνακα οφειλών ΠΑΕ και ΚΑΕ – Τι ισχύει για τον Πανιώνιο

ofeiles

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από έναν πίνακα με χρέη ΠΑΕ και ΚΑΕ που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ. Μέσα στον πίνακα αυτό υπάρχουν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ Πανιώνιος, με οφειλές 28,9 εκ. ευρώ και 18,2 εκ. ευρώ αντίστοιχα.

Η δημοσίευση αυτού του πίνακα, όπως ήταν φυσιολογικό, δημιούργησε «τρικυμία» και στον Πανιώνιο (ιδιαίτερα στην ΠΑΕ), αφού το ποσόν των 28,9 εκατομμυρίων που εμφανίζεται στον πίνακα είναι πολύ μεγαλύτερο και ξεπερνάει τα ποσά που ανά καιρούς έχουν διαρρεύσει από κύκλους της ΠΑΕ ως τρέχουσες οφειλές.

Όπως αναφέρει σε άρθρο σχετικά με τα χρέη των ΠΑΕ-ΚΑΕ, η οικονομική ιστοσελίδα Sofokleousin.gr,  οι οφειλές που εμφανίζονται αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος παλιές ΠΑΕ ή ΚΑΕ που έχουν εκκαθαριστεί, ή διαλυθεί, ή αλλάξει ΑΦΜ. Αυτό φαίνεται και από τα παλιά 8ψήφια ΑΦΜ των εταιρειών, ενώ όσα χρέη αφορούν νέες εταιρείες έχουν 9ψήφια ΑΦΜ.

Είναι απορίας άξιο γιατί η ΑΑΔΕ, ή κάποιοι άλλοι φορείς, δίνουν στη δημοσιότητα ανά καιρούς αυτόν τον πίνακα, ο οποίος περιέχει οφειλές που δεν υπάρχουν ουσιαστικά. Δηλαδή, ενώ με νόμους του κράτους οι ΠΑΕ και ΚΑΕ αυτές έχουν πτωχεύσει, ή διαλυθεί, εμφανίζεται ότι οφείλουν στο δημόσιο. Πολλές εξ αυτών έχουν υποστεί και τις συνέπειες υποβιβασμών κλπ. ενώ άλλες έτυχαν ρυθμίσεων που προέβλεπαν οι νόμοι. Επίσης είναι απορίας άξιο γιατί πολλά ΜΜΕ θυμούνται ανά καιρούς αυτές τις οφειλές για να ψέξουν ή να «καταγγείλουν» τις ομάδες, ενω ρυθμίσεις, ειδικοί νόμοι, παραγραφές οφειλών κλπ. συμβαίνουν και σε άλλες εταιρείες, χωρίς όμως να τυγχάνουν τέτοιας μεγάλης προβολής… Να σημειώσουμε ότι συνήθως ο πίνακας αυτός εμφανίζεται κοντά σε εκλογές, με ότι αυτό σημαίνει….

 

Τι ισχύει για τον Πανιώνιο

861px-panionios_logo.svg_

Στην περίπτωση του Πανιωνίου, σε ότι αφορά την ΠΑΕ Πανιώνιος, με ΑΦΜ 94079395, οι οφειλές 28,9 εκ. ευρώ αφορούν την παλιά ΠΑΕ η οποία το 2004 εκκαθαρίστηκε (με τον τότε νόμο ειδικής εκκαθάρισης) και εν συνεχεία η νέα ΠΑΕ Πανιώνιος δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτές τις οφειλές. Το ίδιο ισχύει με την παλιά ΚΑΕ Πανιώνιος, με ΑΦΜ 94535829, η οποία μάλιστα είχε έδρα την Καλλιθέα, έχει πτωχεύσει και ως γνωστό αγωνίσθηκε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες μέχρι να πετύχει την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Συνεπώς οι οφειλές που εμφανίζονται στον πίνακα της ΑΑΔΕ δεν αφορούν τον Πανιώνιο, ούτε την ΠΑΕ, ούτε την ΚΑΕ. Οι όποιες τρέχουσες οφειλές έχουν οι σημερινές ΠΑΕ και ΚΑΕ Πανιώνιος προς το Δημόσιο, δεν εμφανίζονται στον πίνακα αυτό και δεν πρέπει να συγχέονται. Προφανώς υπάρχουν οφειλές και προφανώς αυτό αποτελεί μείζον θέμα στον Πανιώνιο, καθώς αφορά την επιβίωση της ομάδας, αλλά τα ποσά που εμφανίζονται στον πρόσφατο πίνακα της ΑΑΔΕ δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα και την ομάδα που θα αγωνισθεί στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 24 Αυγούστου.

xreh20pae_kae

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s