Δύο νέα πάρκα σκύλων στη Νέα Σμύρνη

75349021_531069554397254_6696135231742672896_n

Στην υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των φιλόζωων της πόλης, προχωράει ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Όπως αναφέρει η ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/10/2019), η οποία στηρίχτηκε στην από 28.2.2019 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα δημιουργηθούν άμεσα στο Δήμο Νέας Σμύρνης δύο δημοτικά πάρκα σκύλων. Το πρώτο θα βρίσκεται στην πλατεία Δεξαμενής (δίπλα από το Δημοτικό Γυμναστήριο) και το δεύτερο στην πλατεία Ολυμπίου (δίπλα από το νεκροταφείο).

Σήμερα, 18 Νοεμβρίου, έγινε η σχετική αυτοψία στο χώρο της Δεξαμενής από την Αντιδήμαρχο Δημοτικού Έργου, Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Υπεύθυνη μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα Κλαίρη Δεληγιάννη, την οποία συνόδευαν υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και εκπαιδευτής σκύλων – μέλος της πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σύμφωνα με το νόμο 4235/14).
Η δημιουργία των συγκεκριμένων πάρκων θα συμβάλει αφενός στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και αφετέρου στην προστασία και καθαριότητα των δημόσιων χώρων, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, ζωόφιλων και μη. Επιπλέον, τα κατοικίδια εκτονώνονται, τρέχουν, παίζουν κοινωνικοποιούνται την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους αναπτύσσουν ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ τους.
Οι συγκεκριμένοι χώροι θα πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου 4235/14 και θα είναι περιφραγμένοι με ειδική περίφραξη ύψους 1,60 μέτρων, με σήμανση στην είσοδο και δάπεδο με χώμα ή χαλίκι και θα διαθέτουν ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα) ώστε να μπορούν τα ζώα να τρέξουν ελεύθερα χωρίς να εμποδίζουν ή να εμποδίζονται. Επίσης στους χώρους αυτούς θα υπάρχει βρύση αλλά και ειδικοί κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων,

Το πάρκο της Πλατείας Ολυμπίου, το οποίο είχε ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά από τον Μάρτιο του 2019, με απόφαση του τότε αρμόδιου Αντιδήμαρχου Διονύση Κονιδάρη, μετά από τις απαραίτητες προσθήκες και άδειες θα λειτουργεί πλέον κανονικά μαζί με το άλλο στην Πλατεία Δεξαμενής. Όπως μας δήλωσε ο κ. Κονιδάρης «ήταν ένα αίτημα των δημοτών για πολλά χρόνια. Ξεκινήσαμε δοκιμαστικά με το πρώτο και τώρα προχωράει η ολοκλήρωση και πλήρης λειτουργία και των 2 πάρκων σκύλων στη Ν. Σμύρνη»  

One comment

  1. Καλησπέρα σε όλους μετά από συζήτηση στο πάρκο σήμερα το βράδυ θα θέλαμε να φτιάξουμε μια αντιπροσωπευτικη ομάδα ώστε να έρθουμε σε επαφή με την αντιδήμαρχο για να δούμε τα σχέδια και να πούμε την άποψη μας από την στιγμή που μας αγγίζει άμεσα. Νομίζω ένα βράδυ θα έπρεπε η αντιδήμαρχος με την ομάδας της να έρθει στο πάρκο να μας γνωρίσει . Αφού μαζευόμαστε να δει και πως τα καμάρια μας παίζουνε και τι χώρο χρειαζόμαστε ευχαριστω

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s