Στην αντεπίθεση η Δημοτική Αρχή Ν. Σμύρνης – Ανακοινώσεις για νέο Δημαρχείο και «μπάχαλα» στα συμβούλια

dimarxeioneasmyrni

Σε σφοδρή επίθεση – απάντηση προς τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πέρασε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή τα όσα έχουν ακουστεί για τη μετεστέγαση του Δημαρχείου στη κτίριο «ΜΙΝΕΤΤΑ» στη Λεωφ. Συγγρού.
Το όλο θέμα είχε «σηκωθεί» από την αντιπολίτευση τις προηγούμενες εβδομάδες, συνοδευόμενο από απανωτές δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, στο διαδίκτυο και οδήγησε στην επί 3 φορές ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να σημειώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και αυτό προξένησε και άλλη ανακοίνωση – απάντηση από το Δήμο Νέας Σμύρνης, αφού οι συνεχείς αναβολές δημιουργούν πλέον προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης:

TO NEO ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη μεταστέγασης των υπηρεσιών του Δήμου σε άλλο κτίριο καθώς το υπάρχον δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής. Είναι απαράδεκτο να καταδικάζουμε τους υπαλλήλους του Δήμου να εργάζονται σε αντίξοες, αντιπαραγωγικές, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Την ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου αναφέρουν σε σχετικό έγγραφό τους τόσο ο Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου.
Με οδηγό την εκτίμηση πιστοποιημένης ορκωτής εκτιμήτριας ακινήτων, ορίστηκαν οι οικονομικές προδιαγραφές για το νέο κτίριο. Εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταστέγασης και έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες με τελευταία στη σειρά την κατακύρωση της δημοπρασίας για την ενοικίαση του νέου κτιρίου από την Οικονομική Επιτροπή.
Είναι απαράδεκτο και άνευ ερμηνείας να αμφισβητείται αυτή η διαδικασία και να υπάρχει παράνομη απαίτηση από την μεριά της αντιπολίτευσης να μην ισχύσει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, γεγονός που βάζει προσωρινά φρένο στην μεταστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου. Με προσχήματα και με βασικό στόχο την πλήρη «μπαχαλοποίηση» του Δήμου, η αντιπολίτευση κινείται αδικαιολόγητα σε ολισθηρά μονοπάτια. Τελικός αποδέκτης κάθε κίνησής μας πρέπει να είναι οι Δημότες. Οφείλουμε να τιμήσουμε την ψήφο τους. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.
Το νέο Δημαρχείο είναι αντάξιο της ιστορίας της πόλης μας, των εργαζομένων και των δημοτών του Δήμου μας. Δεσμευόμαστε πως θα το αποκτήσουμε.

ΟΙ «ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, διαλύθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ψηφιστούν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων την υποστήριξη εργαζομένων σε επικείμενα δικαστήρια, την πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία, την πληρωμή προμηθευτών και την μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δήμου, θέματα δηλαδή που περιλαμβάνονται στην ψήφιση του προϋπολογισμού κάθε έτους.
Με προσχήματα και με βασικό στόχο την πλήρη «μπαχαλοποίηση» του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπολίτευση κινείται αδικαιολόγητα σε ολισθηρά μονοπάτια. Μια ανήκουστη και ετερόκλητη συμμαχία δημοτικών παρατάξεων λειτουργεί διαλυτικά εις βάρος των δημοτών και των εργαζομένων του Δήμου, καταστρατηγώντας την έννοια της απλής αναλογικής. Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτό έχουν ως τελικό αποδέκτη τους Δημότες και όχι την δημοτική αρχή. Οφείλουμε να τιμήσουμε την ψήφο των δημοτών και ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.

One comment

  1. Οι «μπαχαλάκηδες» είναι εκλεγμένοι από τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, όπως ακριβώς κι ο Δήμαρχος, ο οποίος δε διαθέτει πλειοψηφία και καλά θα κάνει να τους σέβεται.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s