ΒΑΓΓ. ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ: «Ο Πολιτισμός αποτελεί μοναδική διέξοδο σε δύσκολες συγκυρίες, όπως αυτή που όλοι βιώνουμε»

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Ν. Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν, με αφορμή την πρόωρη λήξη των Ιωνικών Γιορτών λόγω των μέτρων για την πανδημία, με ανάρτηση του στο Facebook προβαίνει σε ένα συνολικό απολογισμό των φετινών εκδηλώσεων, οι οποίες έγιναν κάτω από ειδικές συνθήκες και μέτρα.
Ο κ. Χατζατουριάν υπεραμύνεται της απόφασης που έλαβε, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, να τελέσουν τις φετινές Ιωνικές Γιορτές, κάτι που συνέβαλε τελικά στη μη ματαίωση εκδηλώσεων και σε άλλους Δήμους, ενώ παράλληλα πλέκει το εγκώμιο στους πολίτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, βοηθώντας στην εφαρμογή τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βαγγέλη Χατζατουριάν:

«Σήμερα ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία, σίγουρα λίγο νωρίτερα από ό,τι θέλαμε, το φετινό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών και έχοντας την ευθύνη τόσο των όποιων θετικών, αλλά ταυτόχρονα και αμέτρητων απρόοπτων ή προβλημάτων, η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε για εμένα, εκτός από μια τεράστια πρόκληση και μια εμπειρία ζωής.

Έπρεπε να φροντίσω να προσαρμοστούμε (και μάλιστα χωρίς περιθώριο λαθών) στη νέα κανονικότητα, τηρώντας αυστηρά και ευλαβικά τους κανόνες της πολιτείας.

Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές όταν πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως μουσικοί, μας καλούσαν να τραγουδήσουμε μαζί τους φορώντας όμως μάσκες . Τραγουδήσαμε όλοι μαζί, γελάσαμε, νοσταλγήσαμε, συγκινηθήκαμε με σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και ηθοποιούς, αλλά νιώθαμε και τρομερή ανακούφιση και χαρά, όταν ολοκληρωνόταν με επιτυχία η εκδήλωση κάθε βράδυ, έχοντας λύσει αποτελεσματικά οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε.

Το πιο εύκολο βέβαια θα ήταν να ακολουθήσουμε την τακτική των πολλών, δηλαδή να κρυφτούμε οι συνεργάτες μου κι εγώ, ακυρώνοντας τις φετινές εκδηλώσεις, όπως κραύγαζαν και φθηνά κινδυνολογούσαν κάποιοι, τακτική που άλλωστε ακολουθούν σε όλες μας τις δράσεις. Όμως εμείς και αυτή τη φορά επιλέξαμε τη δράση. Οχι την αδράνεια.

Μετρώντας τα δεδομένα, τη γνώση και την εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσα χρόνια, με σωστή μελέτη, σχεδιασμό και προγραμματισμό, ισορροπημένες και λογικές επιλογές και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη μου αυτό που έχω εισπράξει από τον κόσμο, που με τίμησε πριν περίπου έναν χρόνο με την ψήφο του, δηλαδή να προσπαθώ, να ενεργώ, να αγωνίζομαι και να δημιουργώ, αξιολόγησα ότι ειδικά φέτος δεν έπρεπε να λιποτακτήσουμε.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Ο φορέας «Πολιτιστικός Οργανισμός», η κοινότητα «Πολίτες της Νέας Σμύρνης» και ο «Καλλιτεχνικές Κόσμος».

Δεχθήκαμε ΔΗΜΟΣΙΑ «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ» από τους πολίτες, από το σύνολο των καλλιτεχνών, αλλά και των φορέων που τους εκπροσωπούν, προσφέραμε τεχνογνωσία σε συναδέλφους άλλων Δήμων (πολλών μάλιστα μεγαλύτερου μεγέθους από τον δικό μας), κατορθώσαμε και πείσαμε συναδέλφους Δημάρχους και Αντιδημάρχους να μην ακυρώσουν άλλες παραστάσεις και ότι αξίζει τον κόπο, ειδικά αυτή την περίοδο, να υποστηρίξουμε ενεργά και να σταθούμε δίπλα στην σκληρά δοκιμαζόμενη καλλιτεχνική κοινότητα.

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου, θέλω να εκφράσω άπειρα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου:

1. Σε όλους τους συμμετέχοντες, άμεσα ή έμμεσα, ανθρώπους του Πολιτισμού, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, εικαστικούς καλλιτέχνες. Μουσικούς, συνεργάτες σκηνής, ηχολήπτες. Φωτιστές, τεχνικούς, γραφεία παραγωγής, γραφεία ταινιών, προσωπικό ασφαλείας, που μας επαίνεσαν στην απόφασή μας, αλλά και μας βοήθησαν κατεβάζοντας τους προϋπολογισμούς τους, με αποτέλεσμα να εντάξουμε περισσότερες ημέρες παραστάσεων στο Φεστιβάλ.

2. Στους μόνιμους συνεργάτες μου και τους πάνω από 20 εργαζομένους, που ήμασταν μαζί κάθε μέρα από τις 17 Αυγούστου μέχρι και για λίγες ημέρες ακόμη, που ανέχτηκαν τις πιέσεις και την τελειομανία μου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την ασφάλεια και την προστασία του κοινού

3. Τέλος υποκλίνομαι σε όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, αλλά και πολλών περιοχών της Αθήνας, που με περίσσευμα ευγένειας και θετικής διάθεσης μας βοήθησαν στην προσαρμογή των δύσκολων κανόνων και που ευχαριστήθηκαν, όπως μας έλεγαν, έστω και με μάσκες, τόσο την ποιότητα των εκδηλώσεων, όσο και τον νέο διαμορφωμένο χώρο του θεάτρου.

Νομίζω ότι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, με συνετή διαχείριση και ισορροπία, χωρίς κραυγές, με έμπνευση και σοβαρή δουλειά, αποτελεί μοναδική διέξοδο σε δύσκολες συγκυρίες, όπως αυτή που όλοι βιώνουμε».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s