Ασφαλίζει τους μαθητές από ατυχήματα ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Ασφαλίζει τους μαθητές των σχολείων του ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Όπως ανακοινώθηκε τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ασφάλισης, που θα καλύπτει τους μαθητές: κατά την ώρα των μαθημάτων, διαλειμμάτων – εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων κλπ. καθώς για τη μετάβαση-αποχώρηση από το σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο»

Κύρια αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η λειτουργία διαφόρων κοινωνικών δομών στα όρια του Δήμου καθώς και η υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων με συναφή αντικείμενα κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία (ΣΚΥ), η οποία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις σχολικές μονάδες, επιχειρεί στην πολύπλευρη ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στις εκπαιδευτικές δομές της πόλης μας (καθαριότητα, φύλαξη). Η δράση της ΣΚΥ αναπτύσσεται έως τώρα σε δύο βασικούς πυλώνες:

Α) Την ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών με διαρκή συνεργασία μέσω συνεδριών (ατομικών και ομαδικών) και εκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων, καταρτίσεων μέσω του προγράμματος «Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ σχολείου και οικογένειας».

Β) Την ενίσχυση των οικογενειών που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη του δεκατιανού των παιδιών τους στο σχολείο μέσα από την ανάπτυξη του προγράμματος «Σχολικό Δεκατιανό».

Γ) Στο πλαίσιο ωστόσο της δράσης της, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη έγκαιρης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο, αναπτύσσει έναν τρίτο πυλώνα, ο οποίος αφορά την κάλυψη της ασφάλειας των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω ομαδικής ασφάλισης ατυχημάτων στο σχολείο, παρέχοντας πρωτίστως πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη και φροντίδα στους μαθητές των δημόσιων σχολείων. Το πρόγραμμα «Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο», θα καλύψει την παραπάνω ανάγκη, ταυτόχρονα όμως θα ανακουφίσει τους γονείς – κηδεμόνες από το άγχος και την αγωνία που βιώνουν (πολύωρη αναμονή σε επείγοντα νοσοκομείου, έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων και αποκατάστασης κλπ).

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αξιοποιεί την διαπραγματευτική του δύναμη και το μέγεθός του για να εξασφαλίσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους ένα πρόγραμμα ασφάλισης, που θα καλύπτει τους μαθητές: κατά την ώρα των μαθημάτων – διαλειμμάτων – εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων, και κατά τη διάρκεια ολοήμερου σχολείου, πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων γι’ αυτό οργάνων (δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών) καθώς και μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στην κατοικία τους).

Συνοπτικά τα οφέλη αυτής της συνεργασίας είναι:

  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο καθώς και κατά την μετάβαση ή/και αποχώρηση προς και από αυτό. Πιο συγκεκριμένα καλύπτει τους μαθητές κατά την ώρα μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του σχολικού προγράμματος (και του ολοήμερου) πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων για αυτό οργάνων.
  • Απολογιστική κάλυψη όλων των δαπανών μέχρι 500€ ανά ατύχημα για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα
  • Παροχή νοσοκομειακού επιδόματος αν ασφαλιζόμενο πρόσωπο νοσηλευτεί σε νοσοκομείο όπου θα καταβάλλεται για κάθε μέρα ποσό 30€ και μέχρι 90 ημέρες.

Ο Δήμος μας, πάντα πρωτοπόρος, στηρίζει με κάθε τρόπο γονείς και μαθητές και ενισχύει τις οικογένειές τους ιδιαίτερα σήμερα που οι στιγμές είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s