Εξειδικευμένες διαδικτυακές συνεδρίες για τους γονείς μαθητών της Νέας Σμύρνης

O Δήμος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις Παιδείας», διοργανώνει εξειδικευμένες διαδικτυακές συνεδρίες για τους γονείς μαθητών της πόλης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή:
Αυτό που κάνει κάποιον να πετυχαίνει στη ζωή δεν είναι οι γνώσεις,  τα πτυχία, τα υλικά εφόδια και οι γνωριμίες. Το μοναδικό, το βασικό, το κύριο συστατικό για να πετύχει η «συνταγή», είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Αυτό είναι το «προσόν» που οι γονείς πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους. Χτίζουμε λοιπόν προσωπικότητες, άξιες να σταθούν στα πόδια τους, κάτω  από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σημαντικό όταν πέσεις , είναι να ξανασηκωθείς.

Το πρόγραμμα που σας προτείνουμε, είναι μια εισαγωγή, στο πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Φιλοδοξούμε να δώσουμε εφόδια, σε όσους το επιθυμούν, να γίνουν καλύτεροι  «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και «ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ» ζωής για τα παιδιά μας.

Η  προσπάθειά  μας  πρέπει  να  ξεκινάει  από  νωρίς,  από  τον Παιδικό  Σταθμό,  από  το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο. Στόχος είναι να προετοιμάσουμε τους γονείς για την εφηβεία. Η επιτυχία στη ζωή είναι για τους δυνατούς χαρακτήρες, για τους ανθρώπους με ισχυρή αυτοπεποίθηση.

Σε αυτή τη προσπάθεια, που λόγω πανδημίας θα γίνει διαδικτυακά και χωρίς κόστος συμμετοχής,  έχουμε  συμπαραστάτη  τη  Νεοσμυρνιά  Οικογενειακή  Σύμβουλο,  Ερατώ Χατζημιχαλάκη.

Η Ερατώ έχει πολυετή εμπειρία, στη Συμβουλευτική Γονέων και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Καινούργιοι Γονείς για Καινούργια παιδιά». Θα κάνει μια προσπάθεια με απλό και κατανοητό λόγο καθώς και παραδείγματα από την καθημερινότητα, να μεταδώσει όλα όσα ένας μέσος γονιός χρειάζεται να ξέρει, μέσα από διάλογο, ερωτήματα και απαντήσεις.

Δημιουργούμε «Νέους Γονείς». Θέλουμε να δημιουργήσουμε «Νέα Παιδιά».

Η προσπάθεια αυτή αξίζει τον κόπο. Δηλώστε συμμετοχή.

Πληροφορίες: Γραφείο Παιδείας Δήμου Νέας Σμύρνης.
Υπεύθυνος κ. ΠΡΩΙΑΣ Στέφανος, τηλ:2132025840.
E-mail: adpaideias@neasmyrni.gr


Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Πολύδωρου Συρίγου:


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s