Η δομή παροχής συσσιτίου του Δήμου Νέας Σμύρνης

Τους ανθρώπους που στελεχώνουν μία πολύ σημαντική δομή του Δήμου, ευχαρίστησε με ανακοίνωση του ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τους ανθρώπους που στελεχώνουν τη δομή παροχής συσσιτίου, οι οποίοι και τις γιορτινές ημέρες που πέρασαν ήταν παρόντες για την παρασκευή και διανομή σε όσους είχαν ανάγκη. Η δομή λειτουργεί ανελλιπώς στη Νέα Σμύρνη από το 2013 παρέχοντας γεύματα σε οικονομικά αδύναμους, άνεργους, άστεγους κ.α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης αναφέρει:

Αυτές τις γιορτινές μέρες που ζούμε αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δομή παροχής συσσιτίου της πόλης μας, οι άνθρωποι της οποίας δεν σταμάτησαν στιγμή την παρασκευή και διανομή φαγητού στους ωφελούμενους της πόλης μας. Επί τη ευκαιρία ας γνωρίσουμε εκ των έσω τους ανθρώπους αυτούς και το περιβάλλον εργασίας τους:

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «Ξένιος Ζευς» λειτουργεί από το 2013 τη «Δομή Παροχής Συσσιτίου» επιδιώκοντας να καλύψει πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ωφελούμενοι της δομής είναι οικονομικά αδύναμοι πολίτες, άνεργοι, μοναχικά άτομα και άστεγοι. Στη δομή έχουν επίσης ενταχθεί οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Δομή λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και συστεγάζεται στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», η οποία αποτελεί Δομή του Παραρτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ». Ο Δήμος παρέχει επίσης σίτιση και στις φιλοξενούμενες της Παιδόπολης.

Τα γεύματα που παρέχονται στους ωφελούμενους παρασκευάζονται καθημερινά από άριστα καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό (2 μάγειρες και 2 βοηθοί μαγείρων), ενώ λαμβάνονται υπόψη οι διατροφικοί περιορισμοί των εξυπηρετούμενων.

Στην κουζίνα απασχολούνται 2 μάγειρες και 2 βοηθητικοί υπάλληλοι από μέρους του Δήμου, όπου προετοιμάζουν και μαγειρεύουν καθημερινά.

Οι ποσότητες των γευμάτων καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εξυπηρετούμενων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους (μία μερίδα ανά άτομο).

Από 01/01/2019 και στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει εφαρμοστεί ριζική αλλαγή στο καθημερινό μενού σίτισης, καθώς και ο εμπλουτισμός του με συνοδευτικά όπως φρούτα, γιαούρτι, χυμούς, κρουασάν, κέικ κτλ. Επιπλέον, στις αργίες οι εξυπηρετούμενοι προμηθεύονται διπλές μερίδες και συνοδευτικά γευμάτων.

Η διανομή του φαγητού γίνεται καθημερινά από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή εθελοντών κατ’ οίκον για όσους εξυπηρετούμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης λόγω υγείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s