ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ο Δημήτρης Οικονόμου ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας

Ο ιατρός Δημήτρης Οικονόμου είναι από σήμερα το νέο πρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης. Ο κ. Οικονόμου αντικατέστησε την κ. Βαρμπομπίτη, η οποία παραιτήθηκε.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Σμύρνης:
«Ορκίστηκε σήμερα το πρωί Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας ο Ιατρός Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής της πόλης μας κύριος Δημήτρης Οικονόμου στη θέση της κυρίας Λίλας Βαρμπομπίτη, η οποία παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Βαρμπομπίτη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Δήμο μας κατά τη διάρκεια της θητείας της και ευχόμαστε ολόψυχα στον κύριο Οικονόμου καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».


  • Ο Δημήτρης Οικονόμου είναι Ιατρός, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Έλκει την καταγωγή του από τα Στύρα Ευβοίας από τη μεριά του πατέρα του και από την Κωσταντινούπολη από την πλευρά της μητέρας του. Το 1990 αποφοίτησε από το πρώτο λύκειο Νέας Σμύρνης (Λ.Α.Ν.Σ.) και κατόπιν σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κραϊόβας Ρουμανίας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Υγειονομικό (401 στρατιωτικό νοσοκομείο-95 Τ.Υ.ΕΘ-Ρόδου). Στην θητεία του ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας. Το 2010 αφού ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, απέκτησε τον τίτλο του ψυχιάτρου κατόπιν εξετάσεων στην έδρα της ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Το λειτούργημα του ιατρού ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του και στην ανάγκη που νιώθει για προσφορά στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο συνεχίζοντας την παράδοση αφού ο προπάππους του και ο παππούς του ήταν επίσης γιατροί.
    Από πολύ νωρίς ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Από τα μαθητικά χρόνια είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου (Λ.Α.Ν.Σ.), κατόπιν Πρόεδρος Ελλήνων φοιτητών ιατρικής και Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιάτρων.
    Έχει διατελέσει πρόεδρος των ειδικευομένων ψυχιατρικής του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής. Από το 2015 έως το 2019 ήταν μέλος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το 2018 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
    Είναι παντρεμένος με την Ιατρό Ψυχίατρο Βασιλική Μπάικου και έχουν μία κόρη τη Μαρίνα 8 ετών.

Ο Δημήτρης Οικονόμου με τον Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, σε παλαιότερη φωτογραφία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s