7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ψηφιακό σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης

Σε μία αξιέπαινη προσπάθεια προχώρησε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Το σχολείο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και την Reciget ΚοινΣεπ, τοποθέτησε ειδικούς ψηφιακούς κάδους ανακύκλωσης για τους μικρούς μαθητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δράσης:

«Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει το πρώτο ψηφιακό σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης !!

Για πρώτη φορά, σε δημοτικό σχολείο της πόλης μας τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης με ζυγαριές, όπου κάθε τάξη θα μπορεί να ανακυκλώνει με το δικό της κωδικό και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του κάθε τμήματος.

Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου (3 στο ισόγειο, 3 στον α’ όροφο και 2 στον β’ όροφο) και στο γραφείο του διευθυντή υπάρχει μόνιτορ όπου και εμφανίζονται οι «επιδόσεις» των τμημάτων!!

Το πρόγραμμα αυτό γίνεται στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Κρικρή και την Reciget ΚοινΣεπ με υπεύθυνους του προγράμματος τον κ. Γιώργο Στέγγο και την κ. Μαριλένα Μακρυνικόλα.

Πιστεύουμε ότι οι μαθητές αποτελούν τους πλέον ανοιχτούς δέκτες νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

Προσπαθούμε με βιωματικούς τρόπους και σύγχρονα μέσα να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές στις αρχές της ανακύκλωσης και τις αξίες της κυκλικής οικονομίας.

Σημασία έχει να μάθουν τα παιδιά μας ότι η ανακύκλωση είναι στάση ζωής και μπορούν να ελπίζουν για ένα καλύτερο περιβάλλον..

Αυτό που τους αξίζει!!

Η δασκάλα κάθε τμήματος θα ορίσει την μέρα που θα ανακυκλώνει κάθε τμήμα ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο θα είναι αυστηρά από αυτά που χρησιμοποιούν στο σχολείο.

Το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει από 24.05 έως 18.06.

Ας στηρίξουμε όλοι αυτή τη δράση…

Ας αρχίσουμε όλοι να ανακυκλώνουμε..

Ας αρχίσουμε να φροντίζουμε την Γη που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s