ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστές τις θέσεις της για τον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

          Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του δήμου Ν.Σμύρνης έχει βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις αντιλαϊκές επιδιώξεις του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου και δεν μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες.

          Η Δημοτική Αρχή δεν διαφωνεί με το συνολικό πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, της ιδιωτικοποίησης και των δήμων που θα λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες. Ο προϋπολογισμός καθορίζεται από το μεσοπρόθεσμο 2018-2022 υπό την αυστηρή εποπτεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

          ΄Ενα βασικό μέγεθος που αποτυπώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού είναι η αναλογία της κρατικής χρηματοδότησης στο 36% και ιδίων εσόδων στο 64%. Αναλογία που δείχνει ότι η Τοπική Διοίκηση λειτουργεί ως ένας ακόμη φορομπηχτικός μηχανισμός. Όπως επίσης, από το γεγονός ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για το κόστος μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων – καλύπτοντας μόνο το 56% της δαπάνης. Άρα πρέπει ο δήμος να εισπράττει περισσότερα για να μπορεί να δαπανήσει. Γι’ αυτό, λέμε, ότι ο προϋπολογισμός έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Επίσης έχει αντιδραστικό χαρακτήρα γιατί πέρα από το πως συντάσσεται, για την έγκρισή του μετράνε μόνο οι θετικές ψήφοι.

          Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό-πολιτισμό θα κριθούν από την λαϊκή διεκδίκηση όχι μόνο απέναντι στον προϋπολογισμό, αλλά κυρίως απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s