Ροταριανός Όμιλος Νέας Σμύρνης: Διαδυκτιακή εκδήλωση για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Ο  Ροταριανός Όμιλος Νέας Σμύρνης, διοργάνωσε μία επιτυχημένη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών και μαθητριών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Η εκδήλωση έγινε τιμώντας το μήνα Ιανουάριο, ο οποίος είναι αφιερωμένος από το Διεθνές Ρόταρυ στην Επαγγελματική Δράση.
Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Δρ Πέτρος Πλατανιώτης, Μαθηματικός, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στη Νέα Σμύρνη και Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον Ροταριανό Όμιλο Νέας Σμύρνης για την καθιερωμένη ετήσια διάκριση «Επαγγελματίας της χρονιάς», λόγω της 25ετούς προσφοράς του στην εκπαίδευση της νέας γενιάς της Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Πλατανιώτης στην εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του, ανέλυσε τις παραμέτρους που χρειάζονται για την κατάλληλη επιλογή που πρέπει να κάνουν οι νέοι, σε ότι αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Τόνισε επίσης την ανάγκη συνεχούς και μακροχρόνιας ενημέρωσης, που πρέπει να γίνεται από τους καθηγητές και το σχολικό περιβάλλον, το πόσο κρίσιμη είναι η σωστή επιλογή σχολής και το πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουν οι νέοι πρώτα τι επάγγελμα θέλουν να ακολουθήσουν και μετά τη σχολή που θα τους παρέχει γνώσεις γι αυτό.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και συζήτηση γύρω από το θέμα της εκδήλωσης.

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή

Ο Πέτρος Πλατανιώτης είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του πανεπιστημίου Αθηνών. PhD «Θεωρία του χάους, Δυναμικά συστήματα, Ανάλυση Χαοτικών  Χρονοσειρών» του Τομέα Μηχανικής, Αστρονομίας, και Αστροφυσικής του Φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών.

Επί 36 χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φοιτητές, υποψήφιους ανωτάτων σχολών και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του δίδαξε φοιτητές του Μαθηματικού και Φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών μαθήματα της ειδικότητάς του. Συμμετείχε σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ερευνητικής του δραστηριότητας.

Επίσης έχει παρουσιάσει μελέτες σχετικά με την αναδιάρθρωση των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, την υποδειγματική διδασκαλία Μαθηματικών και Φυσικής, τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της μελέτης των μαθητών και μεθόδους αποτελεσματικού τρόπου διεξαγωγής της επιστημονικής έρευνας. Είναι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει συγγράψει μεγάλο πλήθος ερευνητικών εργασιών καθώς επίσης και 15 βιβλία Μαθηματικών για φοιτητές και μαθητές.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ιδιωτικό σχολείο και από το 1997 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του φροντιστηρίου μέσης και ανώτατης εκπαίδευσης «ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ» στη Νέα Σμύρνη.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s